Deel dit artikel:

40e editie van de Ronde om Texel

Op zaterdag 10 juni start de 40e editie van de Ronde om Texel: de grootste catamaranrace ter wereld. Een bijzondere editie. Voor de 40e keer nemen zeilers van over de hele wereld het tegen elkaar op in de strijd om welk team het snelst rond het waddeneiland vaart. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal er tussen 08.30 en 10.00 uur gestart worden nabij Paal 17.

De weersomstandigheden spelen altijd een belangrijke factor in het veertigjarig bestaand van De Ronde. Tijdens de eerste editie was er sprake van plotselinge mist tussen Vlieland en Texel en vorig jaar was er juist te weinig wind. Dit jaar zijn de voorspelling een stevige wind. Omstandigheden die misschien wel genoeg zijn om het Ronderecord van 2 uur, 7 minuten en 2 seconden te verbreken. De organisatie, bestaand uit MeteoGroup, wedstrijdleider Menno Vercouteren, burgemeester Michiel Uitdehaag en een aantal bestuursleden houden de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten.
Op het strand bij Paal 17 is voor de toeschouwers, overdag en in de avond, een divers programma opgezet met een feestelijk en muzikaal programma. Vrijdagavond staan Gone to the Beach en The Polderman Brothers op het podium. Zaterdagmiddag zetten de Knorhaenen feestelijk in vanaf 12.00 uur, gevolgd door de big band Skyblasters en Judith's Pianoshow. In de avond worden eerst de winnaars gehuldigd in het Sailors Home op het strand bij Paal 17 waarna de organisatie onder begeleiding van de Texelse coverband Switch met alle zeilers, vrijwilligers en toeschouwers hoopt te vieren dat ook de 40e Ronde om Texel weer een groot succes was.
Zoals elk jaar laat de Ronde om Texel zich vormen door de weersomstandigheden en beloofd het wederom een spektakel te worden voor zowel deelnemer als toeschouwer.

Meer informatie via www.roundtexel.com

naar boven