Deel dit artikel:

Jong en oud ontmoeten elkaar tijdens Holland Weekend op Loosdrecht

Aankomend weekend organiseert de Koninklijke Watersport-Vereeniging 'Loosdrecht' haar traditionele Holland Weekend. Op zaterdag 10 en zondag 11 juni strijden, de 12-voets jollen, de Pampussen, de Finnen en de Vrijheid om de eer. In totaal doen er 84 boten aan het weekend mee.

Tijdens het Holland Weekend wordt ook het Open Nederlands Kampioenschap Teamzeilen voor Optimisten  gehouden. Twee teams van 4 boten nemen het steeds in korte wedstrijdjes van 10 minuten tegen elkaar op. Dat betekent heel veel starts en spectaculaire wedstrijden. Het  gaat daarbij om het resultaat van het gehele team. Per dag zullen ongeveer 60 wedstrijden afgewerkt worden. Zestien teams uit 6 landen zullen tegen elkaar strijden. Naast de Nederlandse deelnemers zijn er vertegenwoordigers uit Zwitserland, België, Zweden, Ierland en Spanje.

De eerste wedstrijd begint zaterdag om 10.00 uur. Het winnende team zal op zondag rond 16.00 bekend zijn. Na de wedstrijden zullen jong en oud  elkaar ontmoeten bij de gezellige activiteiten die aan de wal georganiseerd worden, zoals diner met  live muziek en een gecombineerde prijsuitreiking op zondag.

naar boven