Deel dit artikel:

Nederlandse jeugdteams op zeilavontuur naar Bermuda

De broers Quint (11) en Rex (13) Caminada uit Dishoek beginnen op 17 juni aan een groot zeilavontuur. Dan vertrekken de broers met het vliegtuig, om mee te doen aan de grootste zeilwedstrijd van het jaar: de America’s Cup op Bermuda.

De America’s Cup is hét grootste zeilspektakel in de wereld, dat op vrijdag 26 mei van start zal gaan in Bermuda met de kwalificatie voor de play-offs. Uit de play-offs wordt de uitdager van de titelverdediger, Oracle Team USA, bekend. In het pauzeprogramma van de America’s Cup wordt o.a. de America’s Cup Endeavour Hobie Regatta gehouden. Een programma waarbij jeugdteams van over heel de wereld het tegen elkaar opnemen om de jeugd op Bermuda en de rest van de wereld enthousiast te maken voor het (catamaran)zeilen.

Samen met clubgenootjes Fay en Mae vormen ze twee van de zestien internationale teams die eind juni mogen zeilen in Bermuda tijdens de America’s Cup Endeavour Hobie Regatta. Beide jongen zijn lid van Catclub Zeeland en zeilen al hun hele leven. Sinds een jaar zeilt Rex ook op een catamaran. Grote verwachtingen hebben de jongens niet. “Er doen veel verschillende teams van over de hele wereld mee, daarnaast zeilen we op een andere boot dan we gewend zijn, het gaat vooral om het meedoen”, aldus Rex.

In de weken naar de America’s Cup toe zijn de jongens hard aan het trainen om goed voorbereid aan de start te staan. Zo moeten beide jongens leren samenwerken, ze zeilen voor de eerste keer samen tijdens een wedstrijd en moeten ze een goede conditie hebben.

Om de reis naar Bermuda te betalen hebben Rex en Quint allemaal klusjes gedaan om genoeg geld te verdienen voor de reis. Auto’s wassen, tuinmeubels schoonmaken en mos tussen de tegels halen. Niks is ze te gek. Wil je Rex en Quint steunen bij dit grote avontuur? Steun ze dan via Talentboek waar geïnteresseerden de jongens kunnen supporten.  

Ook zijn de broertjes gevraagd om ambassadeur te worden van het programma We are Water (voorheen Bring in the Dutch) van Stichting Zeeland Sport & Leisure. De missie van het programma is om via sport bewustzijn te creëren over het belang van schoon water en om de jeugd te enthousiasmeren en actief te betrekken bij de watersector.

De jongens beginnen de trip samen met clubgenootjes Fay en Mae met drie dagen in New York en reizen van daaruit naar Bermuda. Beide teams zijn te volgen op de gezamenlijke Facebook-pagina Dutch Americas Cup Endeavour Youth Teams. Bekijk hieronder het volledige programma van de twee Nederlandse teams van Catclub Zeeland:

Programma

17 juni – vertrek Nederlandse Teams van Brussel naar New York

18 en 19 juni – bezoek New York o.a. aan New York Yacht Club door Nederlandse teams

20 juni – aankomst Bermuda

21 juni - Registratie & Openingsreceptie voor Hobie Wave

22 en 23 juni -  AC Endeavour Hobie Wave Regatta

24 juni -  HOBIE WAVE Half Time Show Race

25 - Dag om naar de America's Cup te kijken

26 juni - Vertrek

 

 

naar boven