Deel dit artikel:

Succesvolle Combinatie Holland Weekend en ONK Optimisten

Onder mooie zomerse omstandigheden zijn dit weekend het Holland weekend en het Optiparts Dutch Team Championship voor Optimisten gehouden.

Het door de KWVL op de Loosdrechtse Plassen georganiseerde Optiparts Dutch Team Chamionship 2017, ofwel het Open Nederlands Kampioenschap is gewonnen door het Nederlandse team. De Optimisten klasse staat open voor jonge zeilers tussen de 8 en 15 jaar. De strijd werd gestreden over totaal 186 starts . De wedstrijden duurden tussen de 7 en 10 minuten . De wedstrijden waren tot op het laatste moment spannend. De finale ging tussen de teams van Nederland en Zweden. Juist op dat moment trok de wind stevig aan en werd het een close finish waarbij de Nederlandse zeilers aan het langste eind trokken.

Het winnende Nederlandse Team bestaat uit Jacobine Leemhuis, Paul Hameeteman, Finn Kats, Ties Wjbinga en Olivier Jaquet. Dit team is ook genomineerd voor het WK dat dit jaar in Thailand gehouden zal worden. Tweede werd het team van Zweden , derde was Ierland en de favoriet Zwitserland eindigede als vierde.

Het Holland Weekend werd gevaren door de klassen 12-voets Jol , Pampus , vrijheid en Finnjol. De omstandigheden waren het hele weekend zeer mooi. Alleen zondag hadden de zeilers veel last van winddraaiing. 

Klik hier voor de uitslagen>>

naar boven