Deel dit artikel:

11e editie Schout & Schepenen race

De 11e editie van de Schout & Schepenen race zal op zaterdag 10 juni plaatsvinden op de Krabbenbeek bij Sint-Annaland. Burgemeesters en Wethouders van diverse gemeenten uit het zuidwestelijke Deltagebied varen de race aan boord van traditionele platbodems zoals hoogaarzen, hengsten, boeiers en schouwen.

Dit jaar zal de race in een iets andere opzet gehouden worden. Daarbij wordt tegemoet gekomen aan de wensen van de verschillende gemeenten die na de 10e editie uitgebreid geënquêteerd zijn. Titelverdediger is de gemeente Goeree-Overflakkee. Winnen zij ook dit jaar de titel of gaat een andere gemeente uit het Deltagebied dit jaar met de trofee naar huis?

Het schitterende schouwspel met schouten en schepenen aan boord van het Zeeuwse maritieme erfgoed zal als vanouds op de Krabbenkreek gevaren worden en is te volgen vanaf de dijk en het strand bij de jachthaven van Sint-Annaland. Hier zal ook een speciaal programma voor de jeugd georganiseerd worden.

De race wordt geheel georganiseerd door de stichting Schout & Schepenen race, de host gemeente, Tholen, de cohost gemeenten Steenbergen, Drimmelen en Goeree-Overflakkee en de Watersportvereniging Sint-Annaland. Gemiddeld doen ruim 20 gemeenten mee.

Klik hier voor meer informatie over de Schout & Schepenen race.

Bron afbeelding: Schout & Schepenen race

naar boven