Deel dit artikel:

Dutch Youth Regatta start met record aantal inschrijving

De 16e editie van de Dutch Youth Regatta staat op het punt van beginnen. Er zijn momenteel 773 inschrijvingen die in negen verschillende klasses in actie gaan komen. Voor veel van de internationale deelnemers is het onderdeel van hun kwalificatie voor EK’s en WK’s. De competitie beloofd dus sterk te zijn. Nieuw dit jaar is een nieuwe sponsor Windesign en de High Perfomance baan waar de Nacra 15 de 29er klasse zal vergezellen.

Extra Optimist groep
Omdat er al snel na de start van de inschrijvingen een wachtlijst ontstond heeft de organisatie besloten om een extra groep toe te voegen. In totaal zijn er nu vijf startgroepen (393 zeilers) bij de Optimist klasse. De leeftijdsklasse tot 12 jaar zeilt daarbij op de baan bij de RS Feva en de Cadet klasse. Hierdoor kunnen er dit jaar meer jonge zeilers deelnemen.

High Performance baan
De Nacra 15 klasse maakt haar debuut op de Dutch Youth Regatta op de nieuwe High Performance baan. Onder andere de winnaar van vorig jaar en huidig Wereld kampioen in de Optimist Max Wallenberg heeft de overstap gemaakt naar deze nieuwe klasse. De snelle 29er vaart op dezelfde baan. Dit evenement is onderdeel van hun Eurocup.

Hoe te volgen
Woensdag start het evenement met de registratie en de metingen. Op de website zal een live blog bijgehouden worden op: www.dutchyouthregatta.org. Het is voor clubs, klasses of overige geïnteresseerden mogelijk om een uitslagen widget op de eigen website te plaatsen. Stuur een email naar info@dutchyouthregatta.org voor de code.

De Dutch Youth Regatta
De Dutch Youth Regatta (DYR) is al 16 jaar het toonaangevende jeugdzeilevenement in Europa. Tijdens dit vierdaagse evenement zeilen circa 750 jeugdzeilers (8 tot 23 jaar) uit 24 verschillende landen op vier wedstrijdbanen om het Open Nederlands Kampioenschap in de verschillende jeugdklassen. De zeilers behoren tot de absolute top in hun klasse en komen uit de meeste Europese landen en zelfs uit onder andere Koeweit, Mexico, Singapore en de USA om deel te nemen aan het evenement.

De Dutch Youth Regatta wordt georganiseerd door de Stichting Dutch Youth Regatta in samenwerking met het Watersportverbond en de verschillende Klassenorganisaties.  De DYR wordt georganiseerd vanuit Aqua Resort It Soal in Workum.

naar boven