Deel dit artikel:

Kampioenen gekroond bij de Dutch Youth Regatta

Na vier dagen racen in tropisch Workum zit de Dutch Youth Regatta er weer op. Tot op de laatste dag was het in de meeste van de negen jeugdklasses erg spannend. Niet alleen in de strijd voor de titel Open Nederlands Kampioen, voor meerdere landen stonden de kwalificatie voor de internationale kampioenschappen later dit jaar op het spel.


Gedurende de eerste twee dagen is het voor de zeilers in de Optimist en Splash Blue klasse het doel om zich zo hoog mogelijk te plaatsen aangezien ze in gesplitste velden varen. De grootste vloot, de Optimist klasse, strijdt in vijf verschillende groepen, waarna de beste 75 door in de gold fleet. In deze vloot is het een constante strijd tussen broer en zus Schultheis uit Malta, Daniel Cante uit Slovenie en Peter Foley uit Amerika. Het is uiteindelijk Richard Schultheis die aan het langste eind trok.

High Performance klasses
De nieuwe high performance baan vaart een ander schema dan de rest: kortere, maar meer wedstrijden. Uiteindelijk worden er 17 wedstrijden gevaren om de winnaars te beslissen. In de 29er wint het Franse team Théo Revil & Gautier Guevel overtuigend de titel. Bij de nieuwe Nacra 15 is het een stuk spannender aan de top waar de top 3 slechts twee punten van elkaar af zit. Uiteindelijk gaat het Duitse team van Silas Mühle & Romy Mackenbrock het Zwitserse team van Max Wallenberg & Amanda Björk-Anastassov net voor in de strijd om de eerste plaats. Dit betekent niet alleen winst, maar ook dat ze de leiding nemen bij de Duitse kwalificatie voor de World Sailing Youth Championship in Sanya later dit jaar. De laatste plaats op het podium is voor de Nederlanders Bjarne Bouwer & Eliott Savelon.

Robert van Notten Memorial Trophy
Om de passie die Robert van Notten had voor de jeugdzeilsport in Nederland voort te laten leven en om zijn inzet en deze passie altijd te blijven herinneren, wordt deze trofee uitgereikt aan de beste Nederlandse zeiler in de Optimist klasse. Gaby van Notten heeft deze dit jaar uitgereikt aan Finn Kats.

Winnaars
Optimist – Open Nederlands Kampioen: Richard Schultheis (MLT)
Optimist Benjamin – Open Nederlands Kampioen: Lenny Hofman (NED)
Cadet – Open Nederlands Kampioen: Ted Huuskes & Sjuul Huuskes (NED)
Laser 4.7 – Open Nederlands Kampioen Teun in der Maur (NED)
Laser Radial – Open Nederlands Kampioen: Junrui Lu (SGP)
Splash Blue – Open Nederlands Kampioen: Paulien Thalen (NED)
RS Feva: Gijs Duthil & Ocker Stoop (NED)
29er – under 25 - Open Nederlands Kampioen: Théo Revil & Gautier Guevel (FRA)
29er – under 19 – Open Nederlands Kampioen: Théo Revil & Gautier Guevel (FRA)
Nacra 15 Open Nederlands Klasse Kampioen:  Silas Mühle & Romy Mackenbrock (GER)

Volledige resultaten

naar boven