Deel dit artikel:

Primeur op Loosdrechtse Plassen

Voor het eerst in de geschiedenis zal in het weekend van 20 en 21 mei de NK Sprint in de Finn klasse worden gehouden. Hiermee speelt de klasse organisatie in op de tendens in de wedstrijdzeilerij om niet enkele lange wedstrijden per dag te varen maar zoveel mogelijk korte.

In het weekend van 20 mei zullen zoveel mogelijk korte wedstrijden gevaren worden van elk ongeveer 20 minuten. De eerste start op de Loosdrechtse Plassen is zaterdag om 11.00 uur en op zondag rond 16.00 uur zal de kampioen bekend zijn. De Loosdrechtse plassen zijn bij uitstek geschikt voor dit soort korte wedstrijden . De Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’ is verantwoordelijk voor de organisatie van dit evenement.

In totaal zullen 28 deelnemers strijden om dit sprint kampioenschap . Alle bekende namen uit de Finn klasse zullen aanwezig zijn. Nederlands kampioen Hein van Egmond, wil laten zien dat hij zijn naaste belager Nicholas Heiner ook in de sprint de baas is. Terwijl Karel van Hellemond het samen met de plaatselijke zeilers als Bob Heineke en Eric Bakker de favorieten heel lastig wil maken.

naar boven