Deel dit artikel:

Vijfde Volvo Ocean Race team bekendgemaakt

Met nog vijf maanden tot de start van de Volvo Ocean Race in Alicante begint de startlijn zich aardig op te vullen. De organisatie heeft namelijk de vijfde inschrijving voor de Volvo Ocean Race 2017-18 bekend gemaakt. In oktober zal Team Sung Hung Kai/Scallywag, namens Hong Kong, voor de eerste keer aan start van de race staan. De Australische zeiler David Whitt wordt na 20 jaar afwezigheid in de Volvo Ocean Race de schipper van het team.

Team Sung Hung Kai/Scallywag wordt ondersteund door Seng Huang Lee en Sung Hun Kai & Co. In 2016 kocht Seng Huang Lee de 100 voet lange super maxi Ragamuffin en herdoopte het in Scallywag. Met de deelname aan de Volvo Ocean Race wil Seng Huang Lee Hong de jeugd in de regio van Hong Kong voor het zeilen enthousiasmeren en het competitie zeilen in Azië een boost geven.

“De campagne brengt de top van het zeilen naar Hong Kong en Azië met voor het eerste een stop in Hong Kong. Ik heb er vertrouwen in dat Team Sung Hung Kai/Scallywag Hong Kong trots zal maken”, aldus Seng Huang Lee.

Met de bekendmaking van het team werd 100% zeker dat de Volvo Ocean Race begin 2018 Hong Kong zal aandoen. Volgens de organisatie zullen daar meerdere races, waaronder een Havenrace, gezeild worden.

Bron afbeelding: Andrea Francolini

naar boven