Deel dit artikel:

Volvo Ocean Race-team AkzoNobel thuis in Den Haag

Team AkzoNobel, het Nederlandse team in de Volvo Ocean Race, is vanaf vandaag officieel thuis in Den Haag. Schipper Simeon Tienpont ontving daarvoor de sleutel van hun nieuwe ‘Team Base’ uit de handen van wethouder Karsten Klein. Vanuit deze locatie in de haven van Scheveningen gaat het team de campagne organiseren en trainen als ze in Nederland zijn. Daarnaast is Gerd-Jan Poortman door de gemeente Den Haag en organisator TIG Sports benoemd tot ambassadeur van de Volvo Ocean Race Finish Den Haag.

"Den Haag en Scheveningen als thuishaven”
Wethouder Karsten Klein: “Team AkzoNobel is het enige Nederlandse team dat deelneemt aan deze editie van de Volvo Ocean Race. Met Den Haag als finishplaats heet ik schipper Tienpont en zijn internationale crew van harte welkom om Scheveningen te gebruiken als hun thuishaven. In 2018 is het precies 200 jaar geleden dat aan het strand bij Scheveningen het eerste badhuisje verscheen. De kust van Scheveningen is dan ook een passend historisch decor voor de Volvo Ocean Race. Die op zijn beurt Den Haag en Scheveningen in de spotlights zal zetten. Met de zee in de hoofdrol"

"Keuze voor Den Haag een no-brainer”
Schipper Simeon Tienpont: “Voor een zeezeiler is Den Haag de enige haven in dit deel van de Noordzee waar je alle faciliteiten hebt. Direct toegang tot open zee, een haven met innovatieve maritieme bedrijven, vlakbij de TU Delft, geweldige faciliteiten van topsportcentrum van het Watersportverbond en een internationale stad aan zee waar het leven heel goed is. Ook voor ons was de keuze voor de haven van Scheveningen een no-brainer."

 

Poortman ambassadeur Volvo Ocean Race Finish Den Haag
Gerd-Jan Poortman is door de gemeente Den Haag en organisator TIG Sports aangewezen als ambassadeur van de Volvo Ocean Race Finish Den Haag en presenteerde de plannen. Poortman zeilde mee met de drie meest recente Nederlandse teams in de Volvo Ocean Race. Team ABN AMRO TWO, Team Delta Lloyd en Team Brunel. “In 2014-2015 heb ik mij er hard voor gemaakt dat Nederland weer deelneemt aan deze legendarische race. Dat Den Haag nu de finish mag organiseren is fantastisch voor de zeilsport en voor het zeezeilen in Nederland. Ik vind het een eer om deze rol te mogen vervullen.”

 

Den Haag: dé ultieme bestemming
De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. In juni 2018 eindigt deze legendarische race voor het eerst in Nederland. Na 46.000 gezeilde zeemijlen is Den Haag de ultieme bestemming. De aankomst belooft voor de zeilers en de honderdduizenden fans van de race een onvergetelijk sportmoment te worden.

 

Feest voor iedereen
Voor jong en oud, van zeebonk tot landrot: de finish van de Volvo Ocean Race van 23 juni tot en met 1 juli 2018 wordt een feest voor iedereen. Naast een racedorp op het strand, wordt de haven omgebouwd tot een evenemententerrein met een grote diversiteit aan activiteiten, waar honderdduizenden bezoekers op af zullen komen. Naast tal van watersportactiviteiten zijn er ook nog veel netwerkevenementen voor het bedrijfsleven. De eigenaar van de Volvo Ocean Race, het Watersportverbond en de gemeente Den Haag werken hierin opnieuw nauw samen. In 2015 was Den Haag ook de locatie voor de 2015 Pit Stop van de Volvo Ocean Race met 125.000 bezoekers. Zie voor meer informatie website VolvoOceanRacedenhaag.nl.

naar boven