Kustnavigatie

Het Theoretische Kustnavigatie examen geeft recht op het TKN-certificaat is een door de overheid erkend Nederlands getuigschrift dat verklaart dat de houder zich theoretisch heeft bekwaamd in het navigeren op Europese kustwateren, dat tevens recht geeft op het ICC coastal waters en op vrijstellingen van een groot deel van de examenstof van Klein Vaarbewijs 1 en 2.

Houders van het TKN-certificaat krijgen vrijstelling voor het examen Klein Vaarbewijs 2 en behoeven slechts een beperkt examen (vaarreglement - VBB examen) van het Klein Vaarbewijs 1 af te leggen om het Klein Vaarbewijs 1 en 2 in bezit te krijgen.

Houders van TKN-certificaat kunnen bij de VAMEX het ICC voor Coastal waters aanvragen. Het ICC (International Certificate of Competence) is een internationaal vaarbewijs, uitgegeven door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, dat inmiddels door een aantal Europese landen wordt geëist.
Het TKN examen is een goede voorbereiding voor het varen op zee. De TKN examens worden door het Watersportverbond tweemaal per jaar afgenomen. De eerstvolgende zijn op 28 november 2015 te Rotterdam en 16 april 2016 te Rotterdam, Hoofddorp en Drachten.

Tarieven
Volledig examen: €93,- en voor leden €78,-.
Herexamen: €79,- en voor leden €64,-.

Inschrijven
Inschrijven kan online via het ledenportaal. NB: Het invullen van praktijkbegeleider is niet nodig.
Om een TKN examen te kunnen voltooien heb je nautische gegevens zoals stroomtabellen en weerkaarten nodig. Deze zijn onder downloads beschikbaar.

naar boven