SW-klasse

Na het ORC en IRC heb je de SW-klasse. Dit is een niet officiele klasse en mag alleen gebruikt worden op vereniging niveau. Daarom is het wel een heel simpel systeem voor verenigingswedstrijden. De wedstrijden vinden dan ook plaats op verantwoordelijkheid van de lokale wedstrijdcommissie of vereniging. Hier zijn geen veiligheidseisen aan verbonden zoals bij het ORC wel het geval is. Voor zeilers is het helemaal eenvoudig, zij hoeven alleen hun type boot door te geven aan de wedstrijdleiding.

Het SW-systeem is een eenvoudig systeem, bedoeld voor onderlinge wedstrijden op verenigingsniveau. Deze wedstrijden vinden plaats onder verantwoordelijkhied van de lokale wedstrijd- commissie/vereniging. Aan het SW-systeem zijn geen veiligheidseisen verbonden zoals voor de ORC Club en IMS wedstrijden. Wij adviseren daarom de SW-wedstrijden niet open te stellen voor niet-leden. Als verenigingen dit wel doen, is dit geheel voor eigen verantwoording.

Vragen & info
Meer informatie over SW treft u op de website www.sailsupport.nl. De SW CD kan besteld worden door het aanvraagformulier in te vullen op de website van Sailsupport. De kosten hiervoor zijn € 82,00. Op deze wijze draagt iedereen een beetje bij aan de kosten die nodig zijn om het SW systeem te onderhouden. De factuur ontvangt u via het Watersportverbond.

Hieronder de links op een rijtje:

 

naar boven