Uitzendingen

Binnen de afdeling Topzeilen worden diverse uitzendingen naar internationale wedstrijden gecoördineerd. De belangrijkste zijn de jaarlijkse uitzending naar het Youth Sailing World Championship en de vierjaarlijkse Jeugd Olympische Spelen.

Youth Sailing World Championship
Het Youth Sailing World Championship is het belangrijkste evenement onder 19 jaar. Ieder jaar worden hier per discipline de beste zeilers en windsurfers van Nederland naar toe uitgezonden. Het evenement is klassenoverstijgend, wat betekent dat een kampioen de beste der kampioenen wordt in betreffende discipline.
Het Watersportverbond hanteert ambitieuze selectiecriteria voor deelname aan dit mooie evenement. Zo moet een kandidaat een coachgestuurd programma volgen binnen het Talentplan en kans maken op een top-8 positie.

 

 

Vanuit Nederland worden zeilers en windsurfers uitgezonden in de volgende disciplines:

 

  • Eenmansboot meisjes - Laser Radial
  • Eenmansboot jongens - Laser Radial
  • Tweemansboot meisjes - 29er
  • Tweemansboot jongens - 29er
  • Windsurfen meisjes - RS:X 8.5
  • Windsurfen jongens - RS:X 8.5

 

Het Youth Sailing World Championship selectiereglement beschrijft de exacte criteria om uitgezonden te kunnen worden. Zeil(st)ers of windsurf(st)ers die in aanmerking willen komen voor uitzending naar het Youth Sailing World Championship 2016, 14 t/m 20 december 2016 te Auckland, Nieuw Zeeland kunnen zich vóór 1 september 2016 kandidaat stellen bij de afdeling Topzeilen middels het online kandidaatsformulier

 

 

naar boven