Kleding

Wedstrijdzeilen is leuker, comfortabeler en veiliger als je de juiste kleding draagt. Welke kleding heb je nodig om je veilig op het water te begeven? Magic Marine legt het ons uit.

Een ISO goedgekeurd zwemvest is de eerste stap wat betreft veiligheid als je in het water valt. ISO is een internationale richtlijn die toetst of producten veilig zijn. De Revolution Jacket Light van Magic Marine is geschikt voor volwassen zeilers en een Match Jacket voor kinderen. Maar er zijn veel meer producten op het gebied van veiligheid in de winkel.

Naast een goed zwemvest is het belangrijk dat een zeiler de juiste kleding aanheeft wat past bij de condities waarin gevaren wordt.

Kou
Een drysuit is nodig in de echte wintermaanden, terwijl een wetsuit geschikt is gedurende bijna het hele jaar in een klimaat zoals Nederland. In de winter is de eerste laag kleding belangrijk, deze moet snel drogend zijn en zweet absorberen. De middelste laag bestaat uit fleece voor warmte en de buitenste laag houdt het water tegen. Al deze lagen zijn verwerkt in een drysuit.

Bescherm je tegen de zon!
Tijdens de warme zomers of wanneer er gezeild wordt in landen met een warmer klimaat, is UV-bescherming door zonnebrand belangrijk in combinatie met een Rash vest om de zon als te blokkeren.

Accessoires
Accessoires mogen ook niet vergeten worden tijdens het wedstrijdzeilen. 8% van de lichaamswarmte gaat verloren via het hoofd. Tijdens koude dagen kan de warmte vastgehouden worden door een neoprene beanie, handschoenen geschikt voor de winter en door het dragen van goede laarzen.

Kijk bij je lokale zeilkledingwinkel om meer te weten te komen over de producten en hoe het wedstrijdzeilen comfortabeler kan worden.

naar boven