Catamaranzeilen

Catamaranzeilen is een bijzondere vorm van zeilsport. Alles aan de catamaran is namelijk gericht op het varen met hoge snelheid. Dit vereist een speciale zeiltechniek, die je het best kunt leren bij een watersportvereniging of een (CWO) erkende zeilschool.

Eneco Luchterduinen Race
Wil je binnenkort een wedstrijd zeilen? Doe dan op 18 en 19 augustus mee aan de Eneco Luchterduinen Race bij WV Zandvoort. Op zaterdag wordt de lange afstandsrace voor catamarans gehouden (van Zandvoort via Noordwijk en Katwijk naar de NAM boei en terug, een race van circa 50 kilometer) en op zondag de korte baanwedstrijden. Meer informatie en inschrijven vind je hier

Ook op de Olympische Spelen wordt in catamarans gezeild. Van 1976 tot en met 2008 was de Tornado de Olympische klasse. Vanaf 2016 is de in Nederland gebouwde Nacra 17 de Olympische klasse.

Ook de beroemde America’s Cup is verzeild met catamarans van wel 45 voet die door hun foils zelfs konden vliegen, waanzinnige beelden leverde dat op! En de laatste edities met Nederlandse zeilers aan boord!

Meer weten over catamaranzeilen? Lees dan verder: 

naar boven