Opstapdagen catamaranzeilen

Lijkt catamaranzeilen je ontzettend gaaf, maar heb je dit nog nooit gedaan? Kom het dan een keer proberen tijdens een van de opstapdagen bij verenigingen! Het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni gooien verschillende verenigingen hun deuren open. Ervaar hoe het is om op een catamaran te zeilen!

Het Watersportverbond organiseert samen met verschillende aangesloten verenigingen een aantal opstapdagen voor catamaranzeilen. 

Vaar mee met een ervaren catamaranzeiler, ervaar het zeilen op zo’n snelle boot en leer de behendigheid van de catamaran kennen. Omdat de open dagen verspreid over meer dagen liggen, heb je alle tijd om bij verschillende verenigingen te kijken! Zo ontdek je de verschillende facetten van het catamaranzeilen en heb je de kans zowel bij kustverenigingen te kijken als bij verenigingen die op binnenwater varen. Begin je net met zeilen, dan is het misschien fijn om het te leren op binnenwater. Heb je al wat ervaring met zeilen en wil je de overstap naar catamaranzeilen maken? Dan is de stap naar een kustvereniging misschien niet zo gek. Natuurlijk is er op de open dagen ook plaats voor ervaren catamaran zeilers, dit is je kans eens bij een andere vereniging te kijken!

De verenigingen gooien niet alleen de deuren open voor publiek, ze organiseren ook activiteiten voor hun eigen leden. Zo worden er veel lessen georganiseerd voor de jeugd. Mooie kans om te zien hoe het er echt aan toe gaat op de vereniging. Wil jij kennis komen maken met de vereniging en de spectaculaire sport tijdens de Opstapdagen? Meld je dan eerst aan bij de vereniging! De vereniging zorgt voor het materiaal en begeleiding, maar hoort graag met hoeveel personen je komt en wanneer.

Lees meer over Catamaran zeilen:

naar boven