Waar kun je catamaranzeilen?

Catamaranzeilen is het meest spectaculair aan de kust. Dat maakt het vaak ook lastig een goede spot te kiezen om te gaan varen. Het beste kun je bij een vereniging in de buurt opstappen. Ook zijn er locaties op binnenwateren, hier heb je niet te maken met de branding. Het is handig je catamaran in de buurt van zo'n opstapplaats te leggen.

Vereniging
Er zijn in Nederland best veel verenigingen waar met catamarans wordt gezeild. Klik hier voor een overzicht van de bij het Watersportverbond bekende catamaran verenigingen. Langs de Noordzeekust zit ongeveer in elk dorp wel een vereniging. Zoek je een ligplaats voor je cat? Ga eens buurten en vraag naar de mogelijkheden.

Ligplaatsen
Op het binnenwater hebben jachthavens vaak wel ligplaatsen op de zogenoemde jollensteigers, maar die zijn niet altijd even handig voor catamarans omdat de weg naar open water niet altijd even goed te bezeilen is. Kan je vanaf een strand vertrekken, is dat al veel beter.

Het voordeel van een ligplaats bij een vereniging is dat er vaak toezicht is. Daarnaast worden bij verenigingen ook leuke activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan tochten, cursussen, lessen en wedstrijden. Zo kom je ook nog eens heel snel in contact met mede catamaran zeilers. Zij willen je vaak wel helpen met van alles en nog wat. Vaak is er ook een bemanningspool zodat je eigenlijk altijd bij iemand op kan stappen om te zeilen.

naar boven