Deel dit artikel:

Annemieke Bes met nationale beloften Laser 4.7-zeilers op koers voor wk-goud

Annemieke Bes is sinds kort de nieuwe coach van de nationale beloften in de Laser 4.7-klasse. Met drie olympische campagnes op haar naam is zij de aangewezen persoon om van deze zeilers wereldtoppers te maken. Speciaal voor jullie schreef Annemieke Bes een blog over hoe het met haar gaat en waar ze heen wil.

"Ooit ben ik begonnen met zeilen in een Optimist en via allerlei jeugdklassen in het olympisch zeilen beland. Het begon in de Europe-klasse en met uitstapjes in 470 en Laser Radiaal, ben ik twee keer naar de Olympische Spelen geweest in de Yngling-klasse. Met Annelies Thies en Petronellla de Jong werden we vierde in Athene 2004. Vier jaar later in Beijing 2008 won ik een zilveren medaille met Mandy Mulder en Merel Witteveen.

Toen na 2008 de Yngling als olympische klasse vervangen werd door het Elliott 6m Matchracen heb ik daarin deelgenomen aan de Olympische Spelen van Londen 2012. Dat deed ik samen met Renée Groeneveld en Marcelien de Koning.  We haalden de kwartfinale.

In 2013 heb ik na een uitstap in de 49er FX-klasse,  bijna een jaar in de selectie gezeten van Team SCA: het volledige internationale dames team dat momenteel deelneemt aan de Volvo Ocean Race.

Helaas heb ik de selectie net niet gehaald. Maar zoals het vaker gaat in het leven: waar de ene deur dicht gaat, gaan andere deuren weer open! Maar mijn droom blijft om ooit eens aan de Volvo Ocean Race mee te doen.

Sinds 1 januari dit jaar ben ik mijn eigen bedrijf '2 BESportive' begonnen.  Ik verhuur mijzelf als professioneel zeilster, zeiltrainer/-coach en straks ook als personal trainer of kracht- en conditietrainer. Op dit moment volg ik een opleiding tot internationaal personal trainer en een opleiding over sportvoeding. Zoals je misschien is opgevallen ben ik naast het zeilen ook enorm geïnteresseerd in fysieke training.  Naast het zeilen en zeiltraining geven wil ik mij daar ook graag verder in ontwikkelen.

Sinds kort ben ik de trainer/coach van de nationale beloften in de Laser 4.7-klasse. We zijn nu een paar weken begonnen en het gaat hartstikke goed! Het is een hele leuke enthousiaste groep dus daar heb ik natuurlijk enorme mazzel mee!

We zijn ons nu aan het voorbereiden op het WK Laser 4.7 in Medemblik. Deze vindt plaats van 9 tot 14 augustus. Ik vind het heel leuk om met deze groep aan de slag te gaan. Zelf zeilen is natuurlijk het allerleukst maar andere zeilers helpen beter te worden geeft mij ook veel voldoening! Het is trouwens soms nog niet gemakkelijk om iets wat je zelf na 10.000 uren oefenen blind hebt leren doen, nu stap voor stap uit te leggen aan de zeilers. Een leuke uitdaging voor mij dus! I like!"

naar boven