Deel dit artikel:

Save the date: De 34ste Medemblik Regatta vindt plaats van 22 tot en met 26 mei 2018

Medemblik, 20 november 2018 - De Medemblik Regatta vindt in 2018 plaats van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 mei. Het is de 34ste editie van het internationale topevenement voor alle Olympische zeilklassen. Zeilers van over de hele wereld komen deze week naar Nederland om mee te varen in dit door de internationale zeilfederatie (World Sailing) erkende topevenement. Een unieke kans om zowel Nederlandse als wereldwijde topzeilers op het IJsselmeer in actie te zien.

Net als voorgaande jaren blijft innovatie en een goede organisatie de basis van het evenement. Eerder stond de Medemblik Regatta aan de wieg van het World Cup circuit en introductie van verschillende nieuwe wedstrijdformats. De Medemblik Regatta stond de afgelopen jaren ook aan de basis van het beter inzichtelijk maken van zeilwedstrijden door o.a. de invoering van een track & trace systeem, wat later ook succesvol is geïmplementeerd op de Olympische Spelen in Londen en Rio de Janeiro.

Ook dit jaar werkt de Medemblik Regatta weer nauw samen met de internationale organisaties om nieuwe ideeën uit te werken en te testen in Nederland. Vanaf komende maand gaat de inschrijving voor de Medemblik Regatta open op de website. Reserveer 22 tot en met 26 mei 2018 alvast in de kalender.

Naamswijziging Regatta
Vanaf 2018 wordt de naam Delta Lloyd Regatta veranderd in Medemblik Regatta. Als gevolg van de overname van Delta Lloyd door NN Group, wordt het merk Delta Lloyd in de loop van 2018 uitgefaseerd en heeft de organisatie besloten dit jaar de naam Medemblik Regatta te introduceren. Delta Lloyd blijft aankomend jaar wel met een substantiële bijdrage aan het evenement verbonden, maar treedt niet meer op als naam gevend sponsor.

naar boven