Deel dit artikel:

Nacra15-zeilers Bouwer & Van der Meer kwalificeren Nederland voor Jeugd Olympische Spelen

Tijdens het WK Nacra15 in Barcelona hebben de Nederlandse Nacra-zeilers gestreden voor een kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen. Bij dit evenement, dat geteisterd werd door weinig wind en veel uitstel, eindigden de Nederlandse Laila van der Meer en Bjarne Bouwer als vijfde en voldeden daarmee aan de eisen voor een kwalificatie. Daarnaast pakten ze de nominatie op naam. Het duo zal door het Watersportverbond aan NOC*NSF worden voorgedragen voor definitieve deelname aan de Jeugd Olympische Spelen.

De Nederlandse zeilers kijken terug op een spannende en uitdagende week. Na twee dagen op de kant te hebben gewacht hebben de zeilers uiteindelijk nog 10 races kunnen varen. “We hadden het lastig door het lichte weer, maar al met al zijn we tevreden over deze week”, vertellen Bouwer en Van der Meer.Het duo is vrij recent met elkaar in de boot gestapt. “Wij varen pas sinds december 2017 samen, maar de samenwerking verloopt goed.” Bouwer heeft zijn Nacra-ervaring goed kunnen overbrengen op Van der Meer. En zij kon haar kennis over strategie vanuit de Laser-klasse delen.” De afgelopen maanden hebben we ook veel met de andere mixed teams getraind. Hierbij hebben we veel aan elkaar gehad.”

"Op de kant zijn we gewoon dikke vrienden"
En ondanks de onderlinge strijd blijven de jonge zeilers elkaar helpen om beter te worden. “Om mee te doen aan de Jeugd Olympische Spelen moesten wij ons land kwalificeren. Hierbij moest je bij de top 7 landen zitten. Degene die Nederland heeft gekwalificeerd is ook degene die voor het land uit mag komen voor de YOG. Elk team deed deze week zijn eigen ding in de races en we zaten elkaar niet in de weg. We kunnen leren van elkaars fouten en op de kant zijn we gewoon dikke vrienden.”

Als de zeilers terug in Nederland zijn mogen ze gelijk weer in de startblokken voor het volgende evenement: de kwalificatie voor het World Sailing Jeugd WK. Het eerste mixed-team op de Dutch Youth Regatta (10 t/m 13 mei in Workum) kwalificeert zich voor dit WK. 

Ter voorbereiding op de Youth Olympic Games gaan Van der Meer en Bouwer zo veel mogelijk uren in de boot doorbrengen: “We gaan nu volop trainen en wedstrijden varen om beter te worden. We moeten eerst aan onze ontwikkelpunten werken, maar daarna gaan we voor het hoogst haalbare: een medaille!”

Jeugd Olympische Spelen 2018
De derde zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen vindt van 6 tot en met 18 oktober 2018 plaats in Buenos Aires. In Argentinië nemen toptalenten uit 206 landen in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, variërend per sport, deel. De twee eerdere zomeredities vonden plaats in Singapore in 2010 en in Nanjing in 2014.

Volledige uitslag WK Nacra Barcelona
http://nacra.vela.cat/wp-content/uploads/2018/04/FINAL-RESULTS.pdf

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer: gefeliciteerd met deze fantastische prestatie!

Fotocredits: Laurens Morel / Salty Colours

naar boven