Deel dit artikel:

Inschrijving United 4 Sailing 2019 opent 20 december!

In 2019 gaat de United 4 Sailing haar 24ste jaar in. Vier weekenden zeilen samen met meer dan 500 zeilers uit verschillende landen. Een inspirerend evenement voor jonge zeilers, waar ze veel kunnen leren van de meer ervaren zeilers. De data voor 2019 zijn al even bekend, de inschrijving gaat open op donderdag 20 december.

De United 4 Sailing trapt het seizoen op 4 en 5 mei af in Muiderzand, bij Marina Muiderzand. Zeven jaar geleden voer het evenement voor het laatst op deze locatie, de organisatie is blij nu weer terug te keren. De wedstrijden worden gevaren op een groot watergebied op het Markermeer. Daarnaast is Muiderzand een centrale locatie met goede faciliteiten. En, niet onbelangrijk, op het moment van de United 4 Muiderzand groeien er nog geen waterplanten in het Markermeer. 

Drie verschillende locaties
Op 18 en 19 mei is de tweede editie van de United 4 Sailing in Workum, voor veel deelnemers het ideale moment te trainen voor de Dutch Youth Regatta die aan het einde van de maand ook in Workum wordt verzeild. Workum staat tweemaal op de kalender dit jaar, ook op 7 en 8 september vindt de United 4 Sailing hier plaats.

De vierde en laatste van de reeks voor 2019 wordt verzeild in Medemblik, een week na de Open Dutch Sailing Championships, dus op 28 en 29 september. Een mooie gelegenheid voor de zeilers het water alvast te leren kennen en zich voor te bereiden op het finale weekend. Het streven is in de toekomst weer vier verschillende locaties te hebben voor de United 4. Workum en Medemblik blijven in ieder geval als locatie staan, dit in het verlengde met de omliggende evenementen. 

Waszp nieuwe klasse 
Voor de series zijn in totaal 13 klassen uitgenodigd. Het zijn grotendeels klassen die al jaren op de U4 zeilen, maar er is 1 opvallende nieuwe klasse. De Waszp, niet te verwarren met de Moth, doet haar intrede op het evenement. Een groep enthousiastelingen heeft een speciaal programma opgezet voor ieder niveau Waszp zeiler. Dit programma is nu ook opgenomen door de United 4 vanwege zijn grote aantrekkingskracht. Het is een spectaculaire klasse om op het water te zien en om in te zeilen. Naast de Waszp zijn de volgende klassen uitgenodigd: 29er, 49er en 49erFX, Cadet, Europe, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Nacra 15, Optimist, RS-Feva en de Splash Blue. De Notice of Race staat online, op donderdag 20 december gaat de inschrijving open.

Over de U4 Sailing
De United 4 staat voor samen plezier hebben op het water in hoogstaande wedstrijden. Jong en oud samen aan het zeilen, als wedstrijdleiding en jury. De United 4 is altijd een belangrijke kracht geweest in de promotie van het jeugd zeilen, maar het evenement kent geen leeftijdsgrens. Voor veel zeilklassen zijn de United 4 wedstrijden onderdeel van de nationale selecties. Naast de Nederlandse topzeilers doen er ook zeilers uit de ons omringende landen mee. Zo zijn voormalig en huidige olympische medaillewinnaars en wereldkampioenen gestart met hun zeilcarrière op de United 4.

Ga voor meer informatie en inschrijving naar de site van United 4 Sailing.

Fotograaf: Laurens Morel

naar boven