Deel dit artikel:

OptiOrange Valencia 2019

Beroemde Belgische trainer Pieter Van Den Bossche organiseert een clinic en biedt regatta coaching aan voor de aanvang van OptiOrange Valencia in maart 2019. De tweede OptiOrange Valencia regatta, georganiseerd door Sailing Academy van Saint Petersburg Yacht Club, vindt plaats van 7 tot en met 11 maart 2019 op de thuishaven van Valencia Training Center.

De mascotte van de wedstrijden is wederom een kleine oranje vrucht genaamd Naranjito, die alle jonge sporters al kennen en liefhebben. Meer dan 150 sporters uit Europese landen zullen naar verwachting dit jaar deelnemen aan de wedstrijden. Sporters uit Rusland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, België, Ierland, Bermuda en de Kaaiman Eilanden hebben zich al aangemeld. De aanvragen van Portugal, Griekenland en Servië worden verwerkt. Daarnaast verwachten de organisatoren sporters uit Polen, Estland, Finland, Denemarken en Zweden. 

Er zal een clinic plaatsvinden en er is regatta coaching voor de wedstrijden voor alle geïnteresseerden. Het wordt georganiseerd door de beroemde Belg Pieter Van Den Bossche, hoofdcoach en oprichter van 8 Days a Week Company. Een van zijn studenten behaalde in 2017 de eerste plaats op het Europees kampioenschap in de klasse Optimist bij meisjes.

Pieter heeft zijn verwachtingen over de aanstaande clinic met ons gedeeld: "Ik kijk uit naar maart! Valencia is een geweldige plek om vroeg in het voorjaar te trainen, terwijl het nog bijna te koud is overal in Europa dan. Ik ben ervan overtuigd dat de organisatoren alles in het werk zullen stellen om het hoogste niveau van de wedstrijden te verzekeren. En wij, op onze beurt, zullen racers helpen om bekend te raken met het onbekende watergebied en zich op de beste manier op de races voorbereiden."

De duur van de clinic en regatta-coaching is drie dagen, 5 tot 7 maart. De studenten zullen zich focussen op zeilen in de zee, technische details en specifieke kenmerken van het lokale watergebied.

Voorlopig schema van de clinic:
10.00 uur: Opwarmen
10.30 uur: Briefing
11.45 uur: Start
16.30 uur: Pauze
17.00 uur: Briefing
18.00 uur: Einde van de trainingsdag

Details en kosten: http://8daysaweek.be/events/optiorange19o/

Programma van de regatta:

 • 7 maart - Aankomst van sporters
  11:00 - 15:00 uur: Trainingsraces
 • 8 maart - Opening van de regatta
  10:00 uur: Openingsceremonie
  12:00 - 15:00 uur: Eerste racedag
  16.00 uur - Yachtsman's lunch
 • 9 maart - Opening van Regatta
  12:00 - 15:00 uur: Tweede racedag
  16.00 uur: Yachtsman's lunch
 • 10 maart
  12:00 - 15:00 uur: Derde racedag
  16:00 -uur: Prijsuitreiking
  19:00 uur: Galadiner
 • 11 maart - Vertrek van sporters

Volgens de organisatoren zou de regatta een perfect platform moeten zijn voor het delen van ervaringen tussen de coaches en jonge sporters, evenals voor trainen in de winterperiode in de geweldige omstandigheden van de Spaanse kust.

Ga voor meer informatie naar een van de onderstaande kanalen of mail info@optiorange.com:
Instagram
Facebook
Youtube 

naar boven