Deel dit artikel:

ORC EK 2019 open voor inschrijving

De Oxelösunds Segelsällskap en het Offshore Racing Congress (ORC) zijn verheugd aan te kondigen dat het 2019 ORC European Championship, dat gehouden wordt van 11-17 augustus 2019, nu open staat voor inschrijving.

Oxelösund is een relatief jonge havenstad in de schilderachtige regio Södermanland, 100 km ten zuidwesten van Stockholm aan de Baltische kust. Dit is een nieuwe organiserende locatie in Zweden, zo zijn Göteborg, Marstrand, Sandhamn en Ystad voorheen organiserende steden geweest. Deze geschiedenis en het succes van de locaties in de Baltische regio duiden op een groot enthousiasme over de ORC-races, met het huidige recordaantal inschrijvingen van de 83 boten uit 11 landen die vorig jaar in Gdansk, Polen streden.

Dit aantal en misschien nog veel meer zullen naar verwachting in augustus samenkomen in Oxelösund om na twee dagen van meet- en inspectieformaliteiten te genieten van meerdere dagen van inshore en offshore racen. De races worden gehouden in drie klassen, met Europese kampioenstitels toegekend aan inschrijvingen in Klasse A, Klasse B en Klasse C, met class-splits bepaald door de CDL-beoordelingen in de 2019 ORC VPP, die binnenkort na het nieuwe jaar beschikbaar zal zijn.

Eén team is enthousiast over de concurrentie in hun achtertuin, hun huis aan de westkust in Göteborg: Patrik Forsgren's gemodificeerde Beneteau First 36.7 Pro4U. Dit team heeft de afgelopen jaren consequent ORC-kampioenschappen gewonnen in klasse C, waaronder goud in Gdansk in 2017, goud in Estland in 2015, brons op de Worlds dit jaar in Den Haag, brons op de Worlds in Kopenhagen in 2016 en zilver op de Worlds in Kiel in 2014.

"Ik heb deze wateren bevaren sinds ik een kind was," zei Forsgren. "De mix van archipel en open zee direct voor de deur is de perfecte achtergrond voor uitdagende races. Ik ben erg blij dat Oxelösund de mogelijkheid krijgt om de ORC-kampioenschappen te organiseren en ik kijk er naar uit om thuis te komen. Als we de mogelijkheid hebben om de trofee te krijgen, is het nog beter! "

"We kijken er echt naar uit om terug te keren naar Zweden en een succesvolle Europese regatta te hebben", zei Bruno Finzi, voorzitter van ORC. "Deze regio heeft een lange geschiedenis van uitmuntendheid op het gebied van offshore zeilen, dus we verwachten veel goede teams en een sterk enthousiasme. We dringen er bij alle geïnteresseerden op aan om al vroeg in te schrijven voor een kwalitatief hoogstaand evenement."

Er zijn al 18 inzendingen ondertekend uit zes landen, en binnenkort worden er nog veel meer verwacht.

De toegangsprijzen worden aangeboden tegen gereduceerde tarieven vóór 30 april 2019. Ze stijgen tot 30 juni en stijgen vervolgens weer tot het einde van de inschrijvingen op 15 juli.

Een belangrijk onderdeel van de planning is het reserveren van accommodaties voor het team en deze kunnen worden gemaakt in Oxelösund of het nabijgelegen Nyköping op deze sites:
www.visitoxelosund.se/boende
www.nykopingsguiden.se/bo

Meer informatie over het ORC EK 2019 vind je op deze website.

Fotograaf: Sander van der Bosch 

naar boven