Deel dit artikel:

Save the date: NAM-REM Race 2019

De NAM-REM Race staat ingepland in het weekend van 29 en 30 juni 2019. Dat is ruim vóór de zomervakantie en een week na de Ronde om Texel. Blokkeer dit weekend dus alvast in je agenda, zodat we volgend jaar met zoveel mogelijk zeilers een mooi wedstrijdveld kunnen vormen. De start is zoals altijd bij Watersport Vereniging Zandvoort.

Afgelopen jaren werd de race gevaren onder de naam Eneco-Luchterduinenrace. Vanwege het wegvallen van Eneco als hoofdsponsor wordt de vertrouwde titel NAM- REM Race weer in ere hersteld. De race wordt ook wel de Tweedaagse van Zandvoort genoemd en de organisatie is nog steeds in handen van Watersport Vereniging Zandvoort (WVZ) en het Regatta Office.

Ook dit jaar worden er weer veel wedstrijdzeilers aan de startlijn verwacht. Nieuw dit jaar is dat de NAM-REM Race voor de F15 Klasse tevens een officieel Klasse Evenement is. De wedstrijden zijn geschikt voor zowel de enthousiaste wedstrijdzeilers, als voor de recreatieve catamaranzeilers die een lange afstandsrace willen neerzetten. Afhankelijk van de boothandicap (Texel Rating) zullen de catamarans het lange of iets kortere parcours varen. Uiteraard is er voor iedereen een traditioneel schippersontbijt en gezellig feest na afloop.

Schippers die de week ervoor op 22 juni met de Ronde om Texel meedoen, kunnen in overleg met de WVZ hun catamaran met trailer na afloop van het rondje t/m 30 juni stallen op het WVZ-terrein. Stuur voor toewijzing van deze tijdelijke stalling een e-mail aan havencommissaris@wvzandvoort.nl

Voor alle vragen met betrekking tot de wedstrijd kun je je richten tot WVZ-
sportcommissaris Nico Blom, bereikbaar via sportcommissaris@wvzandvoort.nl

Meer informatie over de inschrijving volgt in het voorjaar van 2019.

Fotograaf: Ronald Brakel

naar boven