Deel dit artikel:

Nederlandse jeugdselectie klaar voor World Sailing Youth Worlds in Corpus Christi

De Nederlandse jeugdselectie maakt zich klaar het World Sailing Youth Worlds, dat van 14 – 21 juli wordt gevaren in Corpus Christi, Texas. De voorbereidingen zijn getroffen, de zeilers hebben de afgelopen dagen kennis kunnen maken met de omstandigheden in de Verenigde Staten.

Corpus Christi staat bekend om zijn thermische wind die redelijk sterk is bij warme temperaturen. Omstandigheden waar de Nederlandse zeilers en windsurfers wel van houden. De afgelopen 2 dagen hebben zij de tijd gehad om hun nieuwe materiaal te testen en te trainen. Door de sterke zeewind konden de zeilers hun lol op. Allen kwamen dan ook van het water met een grote glimlach. Er wordt er met veel verwachting uitgekeken naar de wedstrijddagen.

De voorspellingen zien er goed uit. Het lijkt erop dat de deelnemers de gehele week veel wind kunnen verwachten. In totaal doen er 382 zeilers en windsurfers uit 66 verschillende landen aan de Youth Worlds mee. Het team van Nederlandse zeilers bestaat uit negen talenten, verdeeld over verschillende klassen:

Nacra 15 mixed: Laila van der Meer & Bjarne Bouwer
29er mannen: Lars Postma & Pim Schep
29er vrouwen: Tess Wilschut & Merle Louwinger
Laser Radial mannen: Aleksandr Moliakov
Laser Radial vrouwen: Emma Savelon
RS:X mannen: Jim van Someren

Benieuwd hoe de Nederlandse jeugdselectie het er vanaf brengt? Volg dan vanaf maandag 16 juli de Facebookpagina Watersportverbond Talentplan of de website van World Sailing Youth Worlds: www.worldsailingywc.com.

naar boven