Deel dit artikel:

Britten overallwinnaars Ronde om Texel 2018

Zaterdag 16 juni vond de grootste catamaranzeilwedstrijd ter wereld plaats: Ronde om Texel. Naast de Ronde om Texel werd ook het Open Nederlands Kampioenschap Marathon Windsurfen gevaren.

De Ronde om Texel kent altijd twee winnaars: de first finishers en de overallwinnaar. De first finishers zijn de zeilers die als eersten over de streep gaan. De overallwinnaar is de winnaar die naar voren komt als de tijden en de handicaps van de boten met elkaar zijn verrekend. In totaal haalden 221 catamarans de eindstreep. Er waren ook diverse catamarans die voortijdig stranden of gediskwalificeerd werden.

Grant Piggot en Adam Piggot uit Groot-Brittannië zijn de overallwinnaars van de 41ste Ronde om Texel geworden. De twee Britten hadden een gecorrigeerde tijd van 3 uur 12 minuten en 56 seconden. Nummer twee in de overall-lijst zijn Hans van Dam en Marius van Dam in 3.13.13 uur. Simon Northrop en Caleb Cooper werden derde in 3.14.48 uur. De nummers één, twee en drie voeren allemaal in de Formule 18-klasse.

Xander Pols en Collin van Vugt, de first finishers van de Ronde, eindigden in de overallijst op de vierde plaats. Beste Texelaar was Martin Maat die overall op de 35ste plaats staat.

Bij de surfers, die het NK marathon windsurfen vaarden, eindigde Kiran Badloe als eerste in 2.42 uur. Dorian van Rijsselberghe kwam vijf minuten later als tweede binnen. Casper Bouman pakte de derde plaats.

Aaron McIntosh, de coach uit Nieuw-Zeeland die Dorian naar het Olympisch goud in Engeland (2012) en Brazilië (2016) begeleidde, stapte zelf ook op de surfplank en eindigde als vierde in het open NK marathon windsurfen dat zaterdag tegelijkertijd met de Ronde om Texel werd gehouden.

De volledige uitslag is te vinden op de website van Stichting Ronde om Texel.

naar boven