Deel dit artikel:

EK Optimist Zeilen 2018 feestelijk geopend in Scheveningen

Zaterdag 23 juni was de officiële aankomstdatum voor alle teams die meedoen met het 2018 Optimist European Championship, zoals het EK Optimist Zeilen officieel heet. Veel teams zijn al aanwezig op hun verblijfplaats en voor diegene die al vroeg aanwezig waren hebben ook al kunnen trainen op zee. Helaas was trainen op donderdag 21 en vrijdag 22 juni niet mogelijk in verband met het weer, omdat de wind te hard was waardoor zeilen onverantwoord was.

Maandag barst de strijd los
Zondag 24 juni werd het EK Optimist Zeilen officieel geopend met een feestelijke vlaggenparade. Alle zeilers verzamelde zich in Scheveningen op de pier, aan de kant van het Zuiderstrandtheater, om vervolgens in een vlaggenparade naar de wedstrijdlocatie te lopen. Op de zondag kan er helaas nog niet geracet worden in verband met de aankomst van de Volvo Ocean Race.

De 263 zeilers worden in groepen verdeeld en gaan eerst 3 dagen qualifiers zeilen, met de eerste wedstrijddag op maandag. Na elke dag wordt de groep opnieuw ingedeeld. Na drie dagen worden de groepen verdeeld in een Gold- en een Silverfleet, zij varen de laatste twee dagen de finals.

Voor bezoekers
Het EK Optimist vindt plaats vanaf het Nationaal Topsportcentrum Zeilen aan de Hellingweg. De wedstrijdbaan ligt op zee, ten zuiden van de havenmonding. De wedstrijden zijn het beste te zien vanaf de pier of het strand, maar het te water gaan en weer terugkomen is altijd een spektakel en leuk om te zien.

De weersverwachtingen voor komende week zijn zomers met een goede zeilwind, volgens EK Optimist weerman Jules Geirnaerdt die elke dag een update geeft voor de zeilers.

Om het EK Optimist te volgen kan je hun Facebookpagina, Twitter, Instagram en website in de gaten houden.

Lees hier meer over het EK Optimist Zeilen.

naar boven