Deel dit artikel:

Oud-Zeilend-Hout op het Bergumermeer

De stichting “Oud-Zeilend-Hout” organiseert samen met WSV Tusken Mar en Leyen het 12e Oud-Zeilend-Hout Evenement op het Burgumer Mar (Bergumermeer) bij Eastermar. Op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 vindt het evenement plaats.

De stichting Oud-Zeilend-Hout wordt door een aantal enthousiaste vrijwilligers bestuurd. Met als doel eigenaren van een oude, houten zeilboot met regelmaat bij elkaar te brengen. Dit doen ze door het organiseren van evenementen, excursies en lezingen. Tijdens een Oud-Zeilend-Hout evenement vinden wedstrijden plaats, maar ook kan er informatie worden uitgewisseld en kan men hun passie delen. Een boot valt binnen de doelgroep van de stichting als het een houten open boot is van 35 jaar of ouder.

De klassen waar stichting Oud-Zeilend-Hout zich op richt, zijn: Vrijbuiters, Larken, 7m10-klasse, W-klasse, 12 m2 BM, 16m2 stip- of punt-klasse, 22 m2 -klasse, ZM-jollen, Akkrumerjollen, oude houten Tempo Scow's, OK-jollen, Olympiajollen, Finnjollen, FD’s en Adspirantklasse.

Het komende Oud-Zeilend-Hout evenement vindt plaats bij Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen op 14 en 15 juli. Zaterdagmiddag wordt er begonnen met het varen van wedstrijden om 12:00 uur. Alle informatie over de stichting en over het evenement vind je op de website van Oud-Zeilend-Hout.

naar boven