Deel dit artikel:

Prachtig weekend voor de zeilers in de Hansa Klasse

In het weekend van 8, 9 en 10 juni werd het Open Nederlands Klasse Kampioenschap in de Hansa Klasse gevaren. De wedstrijd werd georganiseerd bij Zeilcentrum Grou door KWV Frisia en Hansa Klassa Nederland.

Iedereen mag meedoen
De Hansa Klasse is een bijzondere klasse waarin iedereen mag zeilen. In deze klasse varen mensen die topfit zijn met en tegen mensen die een (zware) handicap hebben. Momenteel heeft het grootste deel van de deelnemers in de klasse een beperking. Steeds meer mensen zonder beperking gaan echter ook in de klasse varen.

Fantastische omstandigheden
Het hele weekend waren de weersomstandigheden fantastisch! Het enige dat tegen zat op het gebied van het weer, was dat op zondag aan het eind van de dag de wind wat wegviel en er windshifts waren van soms wel 45 graden. Om die reden is de laatste wedstrijd voor alle disciplines afgekort.

Goede prestaties en spannende wedstrijden
In het totaal deden er 16 boten mee, waarvan 2 Engelse boten. Er waren tien Hansa Liberty’s, drie Hansa 303 Wide eenpersoons en drie Hansa 303 tweepersoons. Er stonden voor alle Hansa boten 7 wedstrijden gepland en deze zijn ook allemaal gezeild. 

Vooral in de Hansa Liberty en de Hansa 303 Wide eenpersoons werd hevig gestreden. In de Hansa Liberty waren de kampioen en de nummer 2 voor de laatste wedstrijd al bekend. Voor de plekken 3 en 4 werd tot en met de laatste wedstrijd nog gestreden. In de Hansa 303 Wide eenpersoons was het na zaterdag al duidelijk wie er ging winnen, ondanks dat de nummers 1 en 2 telkens dicht bij elkaar lagen. In de Hansa 303 Wide tweepersoons was de winnaar pas op het einde bekend.

De uitslagen zien er als volgt uit:

Hansa Liberty

 1. Gerard Beens
 2. Vera Voorbach 
 3. Hanneke Deenen
 4. Wilma van den Broek
 5. Alice van der Ham
 6. Sefke Jan Holtrop
 7. Erik Nagtegaal
 8. Bastiaan Hof
 9. Dick Berveling
 10. Esther Westmaas

Hansa 303 Wide eenpersoons

 1. Olivier Vuijk
 2. Monique Foster (GBR)
 3. Finy Teitsma

Hansa 303 Wide tweepersoons

 1. Andy Sheath en Reg Hooke
 2. Daan Waterlander en Ritske van der Meer
 3. Hidde de Vries en Sicco van der Wal

 

naar boven