Deel dit artikel:

Schildmeer trekt grote zeilevenementen aan

Zeilvereniging Schildmeer organiseert deze zomer een drietal grote zeilevenementen op het Schildmeer. De Comi Noord, het Nederlands Kampioenschap Flits en de Schildweek. Zeilen brengt veel vertier op het water en aan de waterkant van het Schildmeer.

In het weekend van 23 en 24 juni hebben 80 jeugdzeilers uit de vier noordelijke provincies gestreden om de prijzen tijdens de Combi Noord. Er werd gezeild in de klassen Optimist, Splash en Laser. Meer informatie over het verloop van de Combi Noord is te vinden in dit artikel

Het Nederlands Kampioenschap Flits wordt in het weekend van 13, 14 en 15 juli gezeild op het Schildmeer. De boot in de Flits klasse wordt bemand door twee zeilers in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 18 jaar. Zeilvereniging Schildmeer verwacht minimaal 40 boten aan de start. Voor de jeugd is er ook een avondprogramma georganiseerd. Alle informatie over het NK Flits vind je op de website van Zeilvereniging Schildmeer.

Het derde grote evenement is de jaarlijkse Schildweek, dit jaar voor de 73e keer, in de week van 20 tot en met 26 juli. Diverse zeilklassen worden vertegenwoordigd, zoals de 16m2, Flits, Schakel, Laser en Optimist. Deelnemende zeilers strijden 6 dagen op het water om de titel en hebben s’avonds plezier aan de waterrand. Ook dit jaar hebben de ondernemers aan het Schild een prachtig avondprogramma samengesteld boordevol muziek en entertainment. Alle informatie over de Schildweek vind je op de website van Zeilvereniging Schildmeer.

De zeilwedstrijden van alle evenementen zijn vanaf de terrassen aan het water bij de verschillende horecagelegenheden aan het Schildmeer te zien.

naar boven