Deel dit artikel:

Teams bereiden zich voor op laatste start Volvo Ocean Race 2017-18

Na acht maanden, 45.000 nautische mijlen racen op zee en tien In-Port Races, bereiden de zeven teams zich voor op de allerlaatste start van de Volvo Ocean Race 2017-18. Op zaterdag 30 juni staat in Den Haag de afsluitende Brunel In-Port Race op het programma. Een emotioneel moment voor de zeilers, waarvan velen voor het laatst samen zullen racen na de lange en intensieve periode als teamgenoten.

Hoewel de winnaar van de serie reeds bekend is, staat er nog steeds het nodige op het spel. MAPFRE verzekerde zichzelf in Göteborg al van de eindzege, maar voor SHK/Scallywag en Turn the Tide on Plastic wordt de eindslag de tie-breaker. Zij eindigden de Volvo Ocean Race met gelijke aantal punten. Met nog een havenrace te gaan, wint Scallywag de tie-break op basis van hun zesde positie in het klassement van de In-Port Race Series. Het gat met Turn the Tide on Plastic van schipper Dee Caffari bedraagt drie punten. Indien het Caffari en haar bemanning lukt om zaterdag voor Scallywag te finishen met een paar boten ertussen, klimmen zij op naar de zesde plek. Zowel in de In-Port Race Series als in de Volvo Ocean Race.

Nederlands onderonsje
Daarnaast is nog een gevecht gaande tussen de twee Nederlandse schippers Simeon Tienpont van team AkzoNobel en Bouwe Bekking van Team Brunel. Zij strijden om de laatste overall podiumplek van de havenraces. Het verschil is slechts twee punten, met team AkzoNobel momenteel in derde positie. Daarnaast maken Tienpont en zijn bemanning nog kans op de tweede plaats overall, al is het gat met Dongfeng Race Team wel vijf punten. De start is vroeger dan normaal, om 13.30 uur Nederlandse tijd. De Brunel In-Port Race wordt live uitgezonden op alle gebruikelijke kanalen van de Volvo Ocean Race.

Huidig klassement Volvo Ocean Race In-Port Race Series

MAPFRE – 61 punten

Dongfeng Race Team – 50 punten

Team AkzoNobel – 45 punten

Team Brunel – 43 punten

Vestas 11th Hour Racing – 33 punten

Sun Hung Kai / Scallywag – 24 punten

Turn the Tide on Plastic – 21 punten 

 

Foto: James Blake / Volvo Ocean Race

naar boven