Deel dit artikel:

Zware omstandigheden tijdens de Combi Noord

Onder wisselende weersomstandigheden hebben in het weekend van 23 en 24 juni 80 jeugdzeilers, verdeeld in zes klassen, gestreden op het Schildmeer tijdens de Combi Noord. Dit evenement is er één uit een serie van vier zeilweekenden voor de jeugd uit de vier noordelijke provincies. Het is populair onder de jeugd en er wordt fanatiek gestreden om de prijzen.

Zaterdag begonnen de wedstrijden met windkracht 5 tot 6, waardoor de rescue boten hun handen vol hadden om de omgeslagen boten weer op weg te helpen. Het wedstrijdcomité besloot vanwege de aanhoudende wind eerder te stoppen en op zondag een extra wedstrijd te varen. Zondagochtend werd er een uur eerder gestart. De weersomstandigheden waren met een windkracht 3-4 een stuk milder. Dit resulteerde in een compleet gevaren zeilevenement, waarbij de prijsuitreiking op tijd van start kon gaan. Het jeugdteam van Zeilvereniging Schildmeer was sterk vertegenwoordigd in de prijzenregen.

Uitslagen in de verschillende klassen:

Optimist A:

 1. Hidde Wapstra
 2. Olaf ter Waal
 3. Sophie Holtus

Optimist B:

 1. Bianca van der Veen
 2. Yvon de Jong
 3. Matthijs Vissia

Optimist C:

 1. Jan Wiersema
 2. Roos Huls
 3. Tess Cuperus

Splash A:

 1. Sven Buikema
 2. Rik Zijlsta
 3. San Pais

Splash B: 

 1. Isabel Kuiper
 2. Anne-Meike van Esseveld
 3. Jesse van Der Geer

Laser 4.7:

 1. David van den Heuvel
 2. Youri Honkoop
 3. Stijn Beks

Voor meer informatie over het volgende zeilevenement op het Schildmeer, de NK flits, bekijk de website van Zeilvereniging Schildmeer

naar boven