Deel dit artikel:

Eredivisie Zeilen 2018 bijna van start

Nu de winter op zijn einde loopt maken de deelnemende watersportverenigingen zich op voor de 2018 editie van de Eredivisie Zeilen. Dit jaar doen 15 enthousiaste teams mee aan deze spannende competitie met de ambitie om landskampioen te worden.

In Nederland wordt deze competitie alweer voor het derde jaar op rij gehouden. De eerste speelronde vindt plaats op het Weerwater in het centrum van Almere. Vanaf de wal zijn de wedstrijden goed te volgen en ook via de SAP live tracking is goed te zien wie er onderling aan het strijden zijn om de winst.

Almere Centraal verdedigt titel
Al twee jaar op rij weet het zeilteam Almere Centraal de titel naar zich toe te trekken. Het team onder leiding van John den Engelsman kreeg deze overwinning afgelopen seizoen niet in hun schoot geworpen. Ieder jaar wordt de competitie sterker en de onderlinge verschillen kleiner. Zo wisten Jachtclub Scheveningen en WSV Giesbeek het tot de laatste races spannend te houden.

WV Breskens zet de verdubbelaar in
Dit seizoen is er voor het eerst een zeilvereniging dat ook een tweede team inzet. WV Breskens kent een grote en enthousiaste groep jeugdige zeilers binnen de vereniging en dat is te danken aan het actief stimuleren van het jeugdzeilen door de vereniging zelf. De groep zeilers uit Breskens die graag wilde deelnemen was na het seizoen 2017 dusdanig groot dat zij besloten hebben dit jaar een tweede team in te schrijven.

Europees avontuur
Landskampioen WSV Almere Centraal gaat Nederland samen met de nummers twee, drie en vier van seizoen 2017 vertegenwoordigen in de mondiale Sailing Champions League. Dit evenement bestaat in 2018 uit een tweetal halve finales en een finale. Van 31 mei t/m 3 juni in Porto Cervo (Italiƫ) vindt de eerste halve finale plaats met 35 teams waar JC Scheveningen en WSV Giesbeek namens Nederland uitkomen. En van 3 t/m 6 augustus in Sint-Petersburg (Rusland) is de tweede halve finale met 34 teams en is het de beurt aan WSV Almere Centraal en VWDTP om Nederland te vertegenwoordigen. De finale waar de 32 beste teams meedoen vindt vervolgens plaats van 30 augustus t/m 2 september in het Zwitserse St. Moritz.

naar boven