Deel dit artikel:

Jeugdzeilwedstrijden van Dutch Cadet Sailing Team starten zeilseizoen

Maar liefst 15 teams uit Nederland en België trappen het watersportseizoen af met deelname aan de jaarlijkse Easter Regatta op De Kaag. Op dit 3-daags zeilevenement van zaterdag 31 maart t/m maandag 2 april 2018 zullen zowel doorgewinterde als nieuwgevormde Cadetteams zich met elkaar meten.

Al jarenlang is het Internationale Paasevenement de ontmoetingsplaats voor alle Cadetzeilers en hun ouders uit Nederland en omstreken. Niet alleen vanwege de wedstrijden, maar ook omdat ieder jaar de Nederlandse Cadetten Club zijn reünie met diner bij "De Kaag" organiseert.

Naast de Cadetklasse zijn ook de Ynglings en de RSFeva’s op het water van De Kaag te vinden tijdens dit 3-daags zeilevenement.

De Cadet is een complete 2-mans boot voor kinderen in de leeftijd van 7-17 jaar, uitgerust met een grootzeil, fok en spinnaker. Het is een internationaal, door de ISAF, erkende zeilwedstrijdklasse voor de jeugd. Het alternatief voor de populaire optimist voor zeilers die liever in teamverband het water op gaan Met het unieke concept van de oudere stuurman die de jongere bemanning opleidt.

Voor meer informatie: www.cadet.nl
Facebook: Dutch Cadet Class Association / Dutch Cadet Sailing Team
Instagram: Dutch Cadet Sailing Team

naar boven