Deel dit artikel:

Volwassenen die willen leren zeilen kunnen bij Schildmeer terecht

Wie altijd al heeft willen leren zeilen, kan bij zeilvereniging Schildmeer terecht. Vanaf 17 mei wordt er elke donderdag les gegeven aan volwassenen door ervaren zeilers.

“De afgelopen jaren merkten we op de Open Dagen dat er veel behoefte was om te leren zeilen”, zegt Wim Wind. “Daar hebben we met deze cursus voor volwassenen op ingespeeld. We zijn er acht jaar geleden mee begonnen en het is een klinkend succes.”

De eerste dag in 2018 dat de cursus voor beginners gegeven wordt, is donderdag 17 mei. Dat de zeilcursus voor volwassenen een succes is, blijkt wel uit het feit dat degenen die in 2015 begonnen zijn met zeilen inmiddels hun gevorderdenopleiding hebben voltooid. Sommigen van hen hebben zelfs zoveel plezier in het zeilen dat ze op zondag meedoen aan de clubwedstrijden op het Schildmeer. 

Er is een zeilcursus opgezet waarin een onervaren zeiler na 13 bijeenkomsten zelfstandig moet kunnen zeilen en dus in staat is zelf een boot te huren op bijvoorbeeld het Schildmeer.

Over het algemeen gezien, zeilen er elke woensdag-, donderdag- of vrijdagavond enkele tientallen cursisten op het Schildmeer die allemaal bezig zijn met het halen verschillende diploma's. De cursus op donderdagavond is alleen voor volwassenen. De jeugd kan al jarenlang op vrijdagavond terecht bij de Zeilvereniging Schildmeer, de club uit Steendam heeft een van de grootste jeugdclubs van Noord-Nederland.

Opgeven kan via training@zeilverenigingschildmeer.nl en voor meer informatie kan je terecht op www.zeilverenigingschildmeer.nl.

naar boven