Deel dit artikel:

Voorjaarswedstrijden KWV Frisia Hansa Klasse

De wens van Hansa klasse Nederland is een voller deelnemersveld bij de Hansa klasse. De Hansa klasse is een klasse waarin iedereen met en tegen elkaar kan zeilen. Met iedereen wordt bedoelt dat echt iedereen mee mag doen, zowel mensen met als zonder een fysieke beperking.

Bij het zeilcentrum in Grou, waar KWV Frisia haar clubhuis heeft, worden op 14 en 15 april twee voorjaarswedstrijden georganiseerd. De eerste wedstrijden op zaterdag beginnen tussen 11.30 uur en 11.45 uur, afhankelijk van het aantal klasses dat meedoet. De Hansa klasse zeilt net als de andere klasses 2 wedstrijden, maar dan achter elkaar. De anderen gaan voor de lunch naar de wal terwijl de Hansa zeilers strijden om de Cornelia Cup, deze prijs is vernoemd naar de hoofdsponsor van de boten.

De Hansa klasse bevat 4 boottypes, namelijk Hansa 2.3, Hansa 303, Liberty en de Skud18. Mocht je niet in het bezit zijn van een Hansa klasse boot dan is het mogelijk om een boot te huren via Hansa klasse Nederland. 

Deelname kost €12,50 voor leden van KWV Frisia en €25 voor niet leden van KWV Frisia. Op zaterdag is aan het eind van de middag een barbecue en iedereen die dat leuk vindt kan voor €12,50 per persoon aansluiten bij de barbecue.

Voor meer informatie en om op op te geven kan je een mail sturen naar info@hansaklasse.nl.

Er worden dit jaar meer wedstrijden georganiseerd in de Hansa klasse:

  • Hoornse Hansa wedstrijden in Hoorn (12 en 13 mei)
  • Open Nederlands Kampioenschap in Grou (8, 9 en 10 juni)
  • Combi Randmereren in Zeewolde (16 en 17 juni)
  • Merke wedstrijden in Grou (8 en 9 september)
  • Wolderwijd Cup in Zeewolde (29 september) 
naar boven