Deel dit artikel:

Wedstrijdzeilen volgens de regels met online reglementscursus

In samenwerking met Henk Plaatje, auteur van onder meer het Regelschrift en bekend van de Regelwijzer, heeft Watersport-TV een online reglementscursus gemaakt. Handig als lesstof voor wedstrijd zeilende leden!

In de serie ’ Wedstrijdzeilen volgens de regels’ behandelt Henk door middel van animaties en bewegende beelden de belangrijkste regels en beperkingen. De serie bestaat uit vijf afleveringen, waarin telkens een aspect van deel 2 van het officiële wedstrijdreglement wordt uitgelegd.

Door animaties en beelden wordt alles heel inzichtelijk. Henk legt hier duidelijk uit wat met een bepaalde regel wordt bedoeld. Zo legt hij in de eerste aflevering de vier voorrangsregels uit. Als vereniging kunt u dit makkelijk toepassen in uw lesstof. Stuur de video rond naar uw leden en pas deze regels tijdens de eerstvolgende lessen op het water toe! 

Naast de voorrangsregels komen ook begrippen als loef en lij, vrij voor en vrij achter en overlap aan de orde. Daarnaast worden de regels rondom algemene beperkingen, de start en zijn procedures en het handelen bij indewindse en benedenwindse merktekens behandeld. 

Na iedere aflevering kunnen uw leden eenvoudig hun regelkennis testen door naar watersporttest.nl te gaan, hier treft u specifieke vragen over situaties en regels aan. De serie op Watersport-TV is zo opgezet dat het zowel voor de beginnende- als de gevorderde wedstrijdzeiler leuk en vooral informatief en leerzaam is om te volgen. 

Het Watersportverbond stelt deze cursus overigens gratis ter beschikking aan wedstrijdlicentiehouders en race officials. Wil je gebruik maken van deze cursus, maak dan een account aan op www.watersporttest.nl met de volgende gegevens:
Gebruikersnaam: je relatienummer bij het Watersportverbond aangevuld met nullen (in totaal bestaat je gebruikersnaam  uit 10 cijfers)
Wachtwoord: changeme (dit wachtwoord moet je wijzigen wanneer je voor de eerste keer inlogt)

Dit voorjaar kwamen enkele leerzame afleveringen online op watersport-tv.nl 

naar boven