Deel dit artikel:

Drakenklasse in Nederland: volop actie in 2018

In totaal hebben 28 Draken, uit binnen- en buitenland, op de Westeinder de GP Aalsmeer gezeild tijdens drie weekenden in april, terwijl Pieter Heerema in Cascais de King Juan Carlos Trofee won. De NED 422 van Aalsmeerder Jan Bakker en zijn zonen Olivier en Dominic Bakker was op de Westeinder de overall winnaar na 19 races.

In mei en juni worden in vier weekenden vanuit de KNZ&RV te Muiden in totaal 27 wedstrijden gevaren op het Markermeer met tussendoor het Europees Kampioenschap in Hongarije en de jaarlijkse GP Guyader in Douarnenez (Bretagne). Daarnaast is de Kaagweek inmiddels een vast onderdeel geworden van de Drakenklasse. Naar verwachting komen er 10 Draken aan de start op het Sweiland. Het ziet er naar uit dat de Drakenklasse na jaren van afwezigheid ook structureel terugkomt op De Kaag.

Na de Dragon Gold Cup in Helsinki en de Classic Dragon Regatta op de Wolfgang See in Oostenrijk volgt in september het Open Nederlands Kampioenschap vanuit Medemblik. Naar verwachting komen daar 40 Draken uit zes landen aan de start.

Het seizoen 2018 eindigt op het Alkmaardermeer met Regenbogen en Draken.

In juni 2019 wordt de 75e Dragon Gold Cup in Medemblik gehouden met naar verwachting zo’n 100 Draken uit circa 15 landen. Een jaarlijks zeilfeest van de klasse met het karakter van een WK. Alle boten starten op één lijn en er is geen aftrek van een slecht resultaat.

Meer weten over de Drakenklasse of een keer meezeilen in een Draak? Kijk op www.dragonclass.nl of mail naar info@dragonclass.nl.

naar boven