Deel dit artikel:

Dutch Youth Regatta 2018 bij Cadetklasse bepalend voor Nederlandse selectie WK Duitsland

Voor de Nederlandse Cadetzeilers is de DYR meer dan een krachtmeting met België en Duitsland. Er hangt nogal wat af van de eindstand in het klassement. Naast de strijd om de winst van de Dutch Youth Regatta waren er ook startplekken te verdienen voor het WK in Duitsland.

Met de uitslagen van de DYR wordt pas duidelijk wie onderdeel is van de selectie voor het WK in Duitsland. Bovendien ontvangt de beste Nederlander van de DYR traditiegetrouw de Gouden Helmstok. De zeilers zijn aan elkaar gewaagd, waardoor het tot de laatste wedstrijd spannend was wie er met de prijzen naar huis zou gaan. Bovendien werd dit weekend ook de Nederlandse kampioen bekend (de felbegeerde Blauwe Wimpel van Watersportverbond). Op de derde dag zag het er naar uit dat dit een Belgisch team werd.

Spannend tot het eind
Aan het begin van de laatste dag was er competitie tussen de Nederlandse teams. De strijd om de derde podiumplek en het minimale verschil in punten tussen de Nederlandse teams die gaan voor de selectie voor het WK, zette de teams op scherp. Het aantal wedstrijden speelde ook een belangrijke rol. Als er drie wedstrijden gevaren zouden worden, zou de slechtste wedstrijd worden weggestreept. Voor sommige teams was dat erg fijn: ze zouden dan behoorlijk stijgen in het klassement. Voor anderen was dat juist weer ongunstig.

De eerste start op zondag was pas om 12:20 uur. Slechts vier zeilteams finishten deze race, omdat de rest van veld te vroeg was gestart (OCS). Hierdoor werd de stand weer volledig opgeschud. De tweede race werd de beslissende, met twee Belgische en één Nederlands team op het podium.

De eindstand was als volgt:

  1. Thibaud Dirix en Helena Schoonooghe (BEL10055)
  2. Jeroen Vangeneugden en Erazem Perko (BEL8522)
  3. Tobias Teunissen en Tjalf Sint (NED9980)

Tobias Teunissen en Tjalf Sint (NED9980) hebben tevens de Gouden Helmstok in ontvangst mogen nemen als beste Nederlands team.

Wil je meer weten over de Nederlandse selectie? De zeilers zijn buiten schooltijden beschikbaar voor interviews en aanwezigheid bij TV of radio-uitzendingen. Neem hiervoor contact op met de organisatie via info@cadet.nl.

Voor meer informatie en het laatste nieuws: website, Facebook en Instagram.

naar boven