Deel dit artikel:

Regenboog weekend erg spannend

Elk jaar met Pinsteren kunnen op de Loosdrechtse Plassen de majestueuze Regenboog zeilschepen bewonderd worden. De Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht (KWVL) organiseert dan traditioneel op verzoek van de klassenorganisatie een wedstrijd over drie dagen. Dit jaar op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei. Op zaterdag kwamen 40 Regenbogen aan de start.

Dit jaar werd er onder zeer verschillende omstandigheden gevaren. Zaterdag was het nog flink koud en daarbij vertoonde steeds wisselende wind kuren, waardoor er maar twee wedstrijden van de geplande 4 gevaren konden worden. Zondag begon zonnig en warm maar zonder wind. Het geduld van de deelnemers werd danig op de proef gesteld. Het wachten van de wedstrijdleiding werd gelukkig wel beloond, tussen 15:00 uur en 18:00 uur konden met een mooi lopend windje nog twee wedstrijden afgewerkt worden.

Zondag was het schitterend weer met een steady wind van ongeveer 3 Bf met zon, oftewel ideale zeilomstandigheden. In totaal werden over het weekend 7 wedstrijden gevaren op het scherpst van de snede. Het was tot op het laatst onzeker wie er met de winst vandoor zou gaan. Over de 7 wedstrijden konden 6 verschillende eerste plaatsen genoteerd worden. Uiteindelijk trok Peter Peet met zijn bemanning aan het langste eind. De wedstrijden op zaterdag en zondag hadden alle ongemakken van kou en gebrek aan wind doen vergeten. De Regenboogzeilers keken terug op een prachtig weekend met zeer spannende wedstrijden.

De top drie bestond uit:

  1. Peter Peer, Matthieu Moerman, Ted Duijvestein
  2. Harry Amsterdam, Steyn van Driessel, Roelof de Vries
  3. Henk Bergsma, Willem Polman, Bart La Grau, Gerben van der Werff

De complete uitslagen zijn te vinden op de website van de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht

naar boven