Deel dit artikel:

Altijd de Regels voor Wedstrijdzeilen bij de hand dankzij World Sailing App

Wedstrijden worden gezeild volgens de Regels voor Wedstrijdzeilen. Deze worden elk jaar na de Olympische Spelen door World Sailing herzien en verschijnen dan in een nieuwe druk. Om het voor de Nederlandse wedstrijdzeiler gemakkelijk te maken, heeft het Watersportverbond de wedstrijdregels vertaald naar het Nederlands.

Deze zijn te koop in onze webwinkel en zijn ook als leuke cursussen met oefeningen en toetsen beschikbaar via www.watersporttest.nlAan de tests op deze website zijn onlangs door Henk 200 vragen toegevoegd. Houders van een wedstrijdlicentie en race officials kunnen op de website gratis een account aanmaken en vervolgens spelenderwijs testen en oefeningen maken over de Regels voor Wedstrijdzeilen. 

Daarnaast zijn deze Nederlandse Regels voor Wedstrijdzeilen ook gratis als e-book te downloaden in de World Sailing App. Volg onderstaande stappen om deze app te downloaden en de Regels van Wedstrijdzeilen te openen op je smartphone:

 1. Download de World Sailing App in de Apple App store of Google Play Store
 2. Klik linksboven in je scherm op ‘Countries’ en selecteer ‘NED (Koninklijk Nederlands Watersport Verbond)
 3. Selecteer het gratis e-book ‘Regels voor Wedstrijdzeilen’
 4. Download het e-book op je telefoon

Je hebt nu de Regels voor Wedstrijdzeilen altijd bij de hand. Bij het lezen van het e-book heb je onderin een aantal icoontjes. Van links naar rechts:

 • Via het sterretje kan je belangrijke pagina’s toevoegen als bladwijzer
 • Via de bladzijden kan je snel door het document bladeren
 • Via het notitieblokje kan je notities toevoegen aan pagina’s
 • Via het pennetje kan je markeringen toevoegen op pagina’s

Wanneer je een bladwijzer hebt toegevoegd aan een pagina, kan je via het middelste icoontje van de bladzijden enkel door deze pagina’s scrollen. Zo kan je snel de pagina’s vinden die je hebt gemarkeerd met een bladwijzer. Het is handig om de inhoudsopgave te markeren, zodoende kan je altijd snel naar de inhoudsopgave en vandaar kan je, door op het pagina nr te drukken, rechtstreeks naar de gezochte sectie. 

Via de World Sailing App kan je ook vele ander publicaties inzien zoals bijvoorbeeld:

 • Equipment Rules of Sailing
 • Racing Rules Case Book
 • Team Racing Call Book
naar boven