Deel dit artikel:

Enno Kramer en Ard Geelkerken oppermachtig bij Coen Gülcher Memorial

Onder ideale zomerse omstandigheden is afgelopen weekend de Coen Gülcher Memorial op de Loosdrechtse Plassen gezeild, er werd waardig afscheid genomen van een mooie zomer.

Met de Coen Gülcher Memorial wordt door de KWVL elk jaar de Loosdrechtse ontwerper van de FD (Flying Dutchman) en FJ (Flying Junior) herdacht. De Coen Gülcher Memorial is een belangrijk evenement voor beide klassen. Dat blijkt ook uit de buitenlandse deelnemers die ieder jaar weer op het evenement af komen.

En gelijk hadden zij. De zon scheen, de temperatuur was met meer dan 20 graden Celsius zeer aangenaam. Bovendien was het met windkracht 3 ideaal zeilweer. Over het hele weekend konden dan ook met beide klassen in totaal 7 wedstrijden gevaren worden.
Bij de FD’s streden 16 boten om de eer. Met 7 eerste plaatsen en met 1 aftrek wonnen met 6 punten Enno Kramer en Ard Geelkerken. Tweede werden Fred en Caspar Schaaf met 13 punten en de derde plaats werd ingenomen door Joachim Setzepfandt en Pascal Hartmann uit Duitsland met 23 punten.

Bij de FJ’s waren dit jaar minder boten aangemeld dan bij vorige edities. Maar de strijd was er niet minder spannend om. Het verschil tussen nummer één en nummer twee was slechts drie punten.

Na twee mooie dagen mochten Guido Sol en Hugo de Jong net als vorig jaar de beker in ontvangst nemen. Tweede werd het Duitse duo Moritz Langschädel en Paul Doczyck. De derde plaats werd bezet door Bert en Sophia Wolf. Iedereen, deelnemers en organisatoren, kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

FD
1. Enno Kramer en Ad Geelkerken
2. Fred Schaaf en Caspar Schaaf
3. Joachim Setzepfandt en Pascal Hartmann (D)

FJ
1. Guido Sol en Hugo de Jong
2. Moritz Langschädel en Paul Doszyck (D)
3. Bert Wolf en Sophia Wolf

Voor de uitgebreide uitslagen klik hier.

naar boven