Deel dit artikel:

NK-Sprint Lasers op Loosdrecht groot succes

Op 20 en 21 oktober werden vanuit de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht) de Nederlandse kampioenschappen Laser Sprint en het Nederlands kampioenschap Laser Master Sprint gehouden (> 35 jaar).

Het concept van dit Nederlands kampioenschap Laser Sprint was veel wedstrijden op een dag varen van gemiddeld vijftien minuten per keer. De planning was om over twee dagen zestien wedstrijden te varen.

Wedstrijdleider Erik Koekoek keek vooraf met grote zorg naar de weerberichten. De windverwachting was minimaal. Maar de wind kwam toch en met acht tot tien knopen was het beide dagen goed zeilweer. Elke dag konden de geplande acht wedstrijden gevaren worden. Na de series op zaterdag werd de vloot van 54 boten in Gold ,Silver, Bronze en Emerald Fleet opgedeeld.

Het deelnemersveld was bijzonder sterk. Zowel voor de Standard als de Master klasse had zich iedereen die maar iets voorstelt in die klasse zich aangemeld.

Uiteindelijk werd Yuri Hummel uit Almere de Nederlands Sprint Kampioen. Gevolgd door Serge Kats die als tweede en Eduardo van Vianen als derde eindigden. Bij de Masters werd door zijn tweede plaats in het eindklassement Serge Kats ook kampioen bij de Masters (> 35 jaar).

De beste vrouwelijke deelnemers was Daphne van der Vaart van KWV de Kaag, die zevende werd. Ook het resultaat van de jongste deelnemer mag genoemd worden. Dat was de 15-jarige Ties Wijbinga van de KWVL, die net uit de jeugdboten komt. Hij werd in dit zeer sterke veld negende. Een echte belofte voor de toekomst!

Om aan te tonen dat niet alleen de jeugd goede resultaten haalde, bewijst Bart Schipper, die met zijn 67 jaar de oudste deelnemer was. Hij werd eerste bij de Great Grand Masters.

Uitslagen
Standard
1. Yuri Hummel
2. Serge Kats
3. Eduardo van Vianen
Master
1. Serge Kats
2. Pieter Algra
3. Jort Schraffordt

Voor volledige uitslagen zie www.kwvl.nl/zeilen/uitslagen.

Fotograaf: Pieter Bas Hendriks

 

naar boven