Deel dit artikel:

Sprintende Lasers aankomend weekend op Loosdrecht

Op 20 en 21 oktober worden vanuit de KWVL (Koninklijke Watersport- Vereeniging Loosdrecht) de Nederlandse kampioenschappen Laser Sprint en het Nederlands kampioenschap Laser Master sprint (leeftijd boven 35 jaar) gehouden.

Sprintkampioenschappen zijn een relatief nieuw fenomeen in de zeilsport
Het concept van het Nederlands kampioenschap Laser Sprint is veel wedstrijden op een dag varen van gemiddeld 15 minuten per wedstrijd. Tijdens de ‘normale” kampioenschappen is de streeftijd per wedstrijd 45 tot 60 minuten. Het NK Laser sprint wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden.

Doelstelling
Bij dit sprintkampioenschap is het doel om over twee dagen zestien wedstrijden te varen. Op dit moment hebben zich ruim 50 deelnemers aangemeld. Het totale veld wordt daartoe in acht selectie groepen verdeeld. In acht kwalificatiewedstrijden wordt tegen elkaar gevaren om zo te bepalen wie zondag in de Gold, Silver, Bronze en Emerald Fleet zullen varen. De winnaar in de hoogste groep (Gold) mag zich Nederlands kampioen Laser Sprint noemen.

De wedstrijden beginnen zaterdag om 11.00 uur en de prijsuitreiking is gepland zondag rond 17.00 uur. Maar dat blijft natuurlijk afhankelijk van de wind.

Meer informatie en inschrijving is hier te vinden.

naar boven