Deel dit artikel:

Eerste Grouster jaarzeilprijs uitgereikt

Na de 158e Hardzeildagen - Merkewedstrijden is duidelijk geworden wie zich als eerste de beste zeilers op Grou mogen noemen.

KZV Oostergoo, KWV Frisia, GWS en WV De Meeuwen, allen wedstrijdzeilend op Grou, en Stichting Zeilcentrum Grou introduceren, in samenwerking met Rabobank Heerenveen en Eat & Meat Zeilcentrum Grou dit jaar de Grouster jaarzeilprijs.

De beste zeilers op de Pikmar en de Ee’s is bepaald aan de hand van de uitslagen van de Voorjaars-, Pinkster-, Oostergoo en Merkewedstrijden. In het weekend van 8 en 9 september werd duidelijk wie de winnaars is/zijn geworden. De strijd ging tussen GWS-schouw, 12-voetsjol en 30m2-zeilers. En er waren nog veel kanshebbers voor de prijs voor de start van Merkewedstrijden. De winnaar is uiteindelijk geworden Erik van der Meer zeilend in een 12-voetsjol. De winnaar kreeg van Rabobank Heerenveen een ballonvaart aangeboden.

Naast de winnaar werd er ook een aanmoedigings- en waarderingsprijs aangeboden door Eat & Meat Zeilcentrum Grou. De zeilers Jaap Rouwé en Yelle Nusse waren bij alle vier de wedstrijden aanwezig, maar eindigden niet hoog in de klassering om mee te strijden voor de jaarprijs. Hopelijk is deze prijs een extra aanmoediging om volgend jaar weer volop mee te doen met de wedstrijden op Grou.

naar boven