Deel dit artikel:

Strijd mee in de 4 Windstreken Regatta!

Op zaterdag 29 september organiseert de Grevelingencup opnieuw, in samenwerking met Marina Port Zelande, de 4 Windstreken Regatta.

Een gezellige en strategische wedstrijd waarin vanuit een centrale startbox rakken in alle vier de windrichtingen worden gevaren. De volgorde is vrij, maar je moet ze wel allemaal doen. Dus, wie pakt welk vaart welk rak eerst? En hoe pakt dat uit?

Wat is de 4 Windstreken Regatta?
De 4 Windstreken Regatta is de shorthanded (team van 2 personen) zeilwedstrijd die vanuit Marina Port Zelande wordt gezeild. Een plezierige wedstrijd waarin je wordt uitgedaagd op alle facetten die het zeilen rijk is, strategie, trim, tacktiek, maar ook vooral ook gezelligheid. Het doel is om vanuit de centrale startbox rakken te zeilen in de verschillende windrichtingen. De volgorde is vrij, dus daarin moet je als team een keuze maken. Voor de wind naar het oosten beginnen om daarna met zeewind naar het westen te kruisen? Of juist andersom? En hoe ga je om met de verwachte wind-dip en draaiing om 14:00? Na de windstreken gezeild te hebben ga je vanuit de startbox zo snel mogelijk naar de finish.

Als iedereen binnen is, staat de borrel op de haven klaar. Daar kan er genoten worden van lekker eten, een drankje en veel gezelligheid. Gezinnen, vrouwen of teamleden die niet door de selectie zijn gekomen, kunnen daar ook aanhaken voor eten, drankjes, gezelligheid en grote verhalen.

Dit jaar weer met Live GPS tracking!
Na de goede ervaringen vorig jaar, wordt er dit jaar weer met GPS tracking gevaren. Dit kan gewoon met je smartphone en kost niets extra's. Achteraf kun je dan precies zien hoe je zelf gevaren bent, maar ook hoe concurrenten op andere rakken het hebben gedaan. Prachtig om terug te zien natuurlijk!

Wil je ook nog meedoen?
De wedstrijd is deze week al, 29 september. Maar als je dit leest en enthousiast wordt, of het gewoon eens wilt proberen, kun je jouw team natuurlijk gewoon nog aanmelden. Met kinderen, gezinnen, of teamleden, in allerlei samenstellingen is dit een mooie dag. Kijk hier voor meer informatie en het inschrijfformulier. 

 

 

naar boven