Deel dit artikel:

Dag van het wedstrijdzeilen gaat regionaal

Op 20 januari 2018 werden in Utrecht circa 85 vertegenwoordigers van wedstrijdorganiserende verenigingen en klassenorganisaties meegenomen in de wereld van het huidige wedstrijdzeilen en zijn de thema's kwaliteit van de dienstverlening, kwaliteit van de wedstrijdzeilopleiding en kwaliteit van de competitie uitgebreid besproken.

Vanaf 2019 zal er tweemaandelijks een bijeenkomst georganiseerd worden waarin we de stand van zaken met betrekking tot activiteiten en de prioriteiten op het gebied van onze sport bespreken. Iedereen is hier welkom. De eerste bijeenkomst vond zaterdag 26 januari 2019 plaats bij WV Braassemermeer. De agenda is gebaseerd op de inhoud van de vernieuwde nieuwsbrief wedstrijdzeilen, maar alles is bespreekbaar. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.

Daarnaast is het Watersportverbond hard in de weer om voor de opleidingen de content, formats en erkenningsstructuur aan te passen aan de moderne tijd en aan wensen vanuit de aangesloten verenigingen. Zodra dit is afgerond, komen we deze graag in de regio toelichten en wellicht al de eerste cursussen geven. Tijdens de laatste dag van het wedstrijdzeilen was er nog sprake van een vervolgbijeenkomst op 9 maart 2019 maar in het licht van deze ontwikkelingen gaat die niet door.

De eerstvolgende bijeenkomst Platform Wedstrijdzeilen vindt plaats op zaterdag 16 maart 2019 bij de Koninklijke Watersport-Vereeniging 'Loosdrecht' (Oud Loosdrechtsedijk 151 - 153 te Loosdrecht). De exacte tijd volgt zo spoedig mogelijk. Vragen? Neem contact op met Coördinator Wedstrijdsport Hylke Steensma via hylke.steensma@watersportverbond.nl.

naar boven