Deel dit artikel:

Inschrijving geopend voor OptiOrange Valencia regatta 2019

Het nieuwe vaarseizoen nadert snel, ook de tweede editie van de OptiOrange Valencia regatta komt er bijna aan! Georganiseerd door de St.Petersburg Yacht Club en Real Club Náutico de Valencia, werd de OptiOrange in 2018 al een groot succes. De inschrijvingen voor de editie van 2019 stromen ook binnen, 7 tot 10 maart vindt de regatta plaats dit jaar.

Het vaargebied van Valencia staat bekend om het organiseren van 32ste editie van de America's Cup.

Niet alleen de perfecte omstandigheden in Valencia maken het evenement zo populair. De St.Petersburg Yacht Club en Real Club Náutico Valencia hebben OptiOrange Valencia echt leuk en interessant voor jonge zeilers gemaakt. Zo heeft het programma van 2019 een pre-trainingsregatta op 7 maart, een limiet aan deelnemers, maaltijden inbegrepen en een onbeperkt aanbod aan sinaasappels.

Meer dan 250 zeilers uit dertien landen hebben zich al ingeschreven en er is nog steeds ruimte voor meer. Met een "early bird" -tarief dat nog beschikbaar is tot 15 februari, is de inschrijflimiet 330 deelnemers.

De timing van het evenement is perfect. In maart begint het seizoen van de zuidoostelijke thermiek -wind. Behalve dat dit het begin van het seizoen is, is er op het moment van de regatta een beroemd vuurfestival in Valencia genaamd Las Fallas. Dit vuurfestival is zowel voor kinderen als voor ouders interessant om te bekijken. Tijdens de racedagen de deelnemers maaltijden (Paella) verzorgd krijgen daarnaast zijn onbeperkt veel sinaasappelen voor iedereen. Verder is het mogelijk om de trailers op te slaan voor de komende Spaanse nationale kampioenschappen en andere aankomende evenementen.

Optimistcoach Pieter van den Bosche, oprichter van '8 Days a Week' coaching team, zal voorafgaand en tijdens de regatta beschikbaar zijn om clinics aan de deelnemers te geven. Zijn OptiOrange Valencia-clinic zal 3 dagen duren, van 5 - 7 maart. Meer informatie is op deze website te vinden.

Het organiserende comité van OptiOrange Valencia helpt je graag bij alle zaken: training, accommodatie en vervoer.

Meer informatie is beschikbaar op de website van OptieOrange Valencia. Of op de Facebookpagina.

naar boven