Deel dit artikel:

Ken jij alle Regels voor Wedstrijdzeilen?

Als je aan zeilwedstrijden deelneemt, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels. Daarom is er een online interactieve reglementscursus gemaakt.

Op www.watersporttest.nl worden met behulp van animaties en bewegende beelden de belangrijkste regels en beperkingen behandeld. Aan de tests zijn onlangs 200 nieuwe vragen toegevoegd.

De cursus is zo opgezet dat het voor zowel de beginnende als de gevorderde wedstrijdzeiler informatief, leerzaam en bovenal leuk is om te volgen. De vragen zijn tevens goed te gebruiken door trainers en instructeurs, al dan niet in groepsverband, bij het opleiden en trainen van beginnende en gevorderde wedstrijdzeilers.

Het Watersportverbond stelt deze cursus gratis ter beschikking aan wedstrijdlicentiehouders en race officials. Veel watersporters hebben inmiddels een account aangemaakt. Als je dat nog niet hebt, gedaan kan dat door op www.watersporttest.nl in te loggen met de volgende gegevens:

Gebruikersnaam: je relatienummer bij het Watersportverbond vooraan aangevuld met nullen (in totaal bestaat je gebruikersnaam uit 10 cijfers)
Wachtwoord: changeme (dit wachtwoord moet je wijzigen wanneer je voor de eerste keer inlogt)

Let op: Wanneer je jonger bent dan 16 jaar heb je toestemming van je ouders en/of verzorgers nodig om de tool te gebruiken. Vul in dit geval bij het aanmaken van het account de leeftijd in van de ouder en/of verzorger die toestemming heeft gegeven. Vul je een leeftijd in onder de 16 jaar, wordt je account definitief geblokkeerd.

Klassen, schiemannen en tuigage
Op de website vind je ook een aantal testen met betrekking tot klassen, schiemannen en tuigage. In samenwerking met Watersport-tv zijn daarnaast een vijftal instructievideo’s gemaakt over de Regels voor Wedstrijdzeilen. Die regels worden elk jaar na de Olympische Spelen door World Sailing herzien en verschijnen dan in een nieuwe druk. Om het voor de Nederlandse wedstrijdzeiler gemakkelijk te maken, heeft het Watersportverbond de wedstrijdregels vertaald naar het Nederlands. Deze zijn te koop in de webshop van het Watersportverbond en dus ook als leuke cursussen met oefeningen en toetsen beschikbaar via www.watersporttest.nl.

Daarnaast zijn deze Nederlandse Regels voor Wedstrijdzeilen ook gratis als e-book te downloaden in de World Sailing App. Lees hier hoe je deze app kan downloaden om de Regels van Wedstrijdzeilen te openen op je smartphone.

naar boven