Deel dit artikel:

Vijf Nederlandse teams naar Sailing Champions League 2019

In 2018 zeilden teams van 15 verenigingen tijdens de Eredivisie Zeilen tegen elkaar in identieke J/70's. Naast de individuele speelrondes in 2018 werd tijdens het finaleweekend in Veere ook de winnaar van het algemene klassement bepaald.

Een top 4 plek bemachtigen in het algemeen klassement betekende een felbegeerd startbewijs voor de halve finales van de internationale Sailing Champions League in 2019. WV Almere Centraal (105 punten), WV De Meeuwen (131 punten), RR&ZV Maas & Roer (134 punten) en Jachtclub Scheveningen (137 punten) plaatsten zich direct voor de halve finales. KNZ&RV Muiden (147 punten) kreeg van de organisatie een wildcard. Voor De Meeuwen en Muiden wordt 2019 de eerste keer dat ze uitkomen in de Sailing Champions League.

QUALIFIER 1: 9 - 12 mei Palma de Mallorca (Spanje)
WV Almere Centraal en Jachtclub Scheveningen

QUALIFIER 2: 23 - 26 mei Porto Cervo (Italië)
RR&ZV Maas & Roer en KNZ&RV Muiden

QUALIFIER 3: 4 - 7 juli Sint Petersburg (Rusland)
WV De Meeuwen

Tijdens de halve finales wordt gestreden om plaatsing voor de finale van 15 tot en met 19 augustus in het Zwitserse St. Moritz. Afgelopen september werd in St. Moritz de finale van 2018 gevaren waar drie Nederlandse teams aan de start verschenen. Het Watersportverbond wenst alle teams veel succes.

Zeiler John den Engelsman (WV Almere Centraal) ziet dat het niveau in Nederland jaarlijks stijgt omdat er veel getraind wordt en omdat er veel geleerd wordt van het zeilen in de Sailing Champions League waar de internationale top tegen elkaar zeilt. De afgelopen jaren zeilde Almere Centraal al in Europa en dat het zeilen daar moeilijker is blijkt uit het feit dat er echte professionals meedoen die enorm constant zeilen. Het gevolg daarvan is dat een slechte wedstrijd direct een groot verschil kan maken op de ranglijst. Toch is het steeds weer een unieke en leerzame ervaring volgens John.

Meer informatie ver de Eredivisie Zeilen in Nederland is te vinden op www.eredivisiezeilen.nl.

naar boven